Presentatie van de nieuwe Toyota Yaris bij Schouten

1 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM- Bij Automobielbedrijf Schouten in Gorinchem vond de introductie van de nieuwe Toyota Yaris plaats. Dit Full Hybrid model, dat in het voorjaar van 2012 leverbaar is, heeft een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen op technisch gebied zijn de laatste snufjes in de nieuwe Yaris verwerkt, maar ook het interieur heeft een facelift gekregen. De Yaris is leverbaar in vier uitvoeringen, de Comfort, de Aspiration, de Dynamic en de Executive. Nieuw is het start- en stopsysteem bij de automaat-uitvoering. Een primeur binnen de autobranche.

door Gerard Droog

De eerste binnengekomen modellen werden vorige week nog angstvallig aan het oog van de bezoekers onttrokken, maar zaterdag was het dan zo ver: De presentatie van de nieuwe Toyota Yaris. Plaats van handeling: Automobielbedrijf Schouten in Gorinchem, al ruim 42 jaar dé Toyota dealer in de Alblasserwaard. Daarvan heeft verkoper Stefan van de Bilt er zelf al 11 meegemaakt: ,,In feite bestrijken wij met onze beide zaken in Gorinchem en Alblasserdam het gebied tussen Raamsdonkveer, Meerkerk en de Alblasserwaard,'' laat hij niet zonder trots weten.

,,Met de komst van de nieuwe Toyota Yaris gaan we weer een stap verder voor wat betreft zuinigheid, emissies en technologie,'' gaat hij verder. ,,De Yaris valt in categorie A, waardoor er geen wegenbelasting en BPM betaald hoeft te worden. In het voorjaar van 2012 is de 'Full Hybrid' uitvoering al leverbaar. Als de voortekenen ons niet bedriegen, gaat de nieuwe Yaris een toppertje worden. Hij is leverbaar in vier uitvoeringen, de Yaris Comfort, de Yaris Aspiration, de Yaris Dynamic en in de luxe uitvoering, de Yaris Executive. Er kan gekozen worden tussen een 1 liter VVT-i, een 1,4 liter D-4D-F of een 1,3 liter Dual VVT-i motor. Deze laatste is tevens leverbaar als automaat, de zogenaamde Multidrive CVT. Noviteit aan deze auto is, dat hij beschikt over een start/stop systeem, iets wat tot dusver alleen mogelijk was bij handgeschakelde auto's. Een unieke doorbraak binnen de autobranche mag je dat wel noemen. De afwerking van de nieuwe Toyota Yaris is verbluffend,'' laat een enthousiaste Stefan weten.

,,Zo kan de Yaris geleverd worden met het Toyota Touch en Gomultimediasysteem waarin een Full Map navigatie, parkeer-hulpcamera, media, apps en nog veel meer geïntegreerd is. De auto zit boordevol slimmigheden die het autorijden nog vertrouwder maken. Zo beschikt de auto naast zijn verfijnde interieur tevens over functionele opbergruimtes zowel voor- als achterin. Hij beschikt over vijf volwaardige zitplaatsen, ergonomisch gevormde voorstoelen, maar kan ook met een panoramisch dak uitgerust worden. Kortom de nieuwe Toyota Yaris is een hele complete wagen,'' besluit Stefan.

Meer informatie: Automobielbedrijf Schouten Gorinchem, Avelingen West 2, 4202 MS Gorinchem. T (0183) 633733. F (0183) 660616 of www.toyota-schouten.nl.

advertentie
advertentie