Heine Siebrand; Spinoza als kerkverlater

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Bij het Open Pastoraat spreekt dinsdag 8 november ds. Heine Siebrand over Nederlands grootste en belangrijkste denker Benedictus Spinoza. Hij werd op jonge leeftijd in Amsterdam door de Joodse gemeenschap officieel in de ban gedaan en uit de gemeenschap verstoten. Zijn opvattingen werden toen als bedreigend ervaren. In de lezing wordt op toegankelijke wijze ingegaan op belangrijke aspecten van het denken van Spinoza. Zijn inzichten zijn in de huidige tijd nog steeds actueel. In de lezing zal onder andere 'de kunst van het verhuizen' aandacht krijgen. Een pakkend thema.

Heine Siebrand is als Remonstrants predikant en studentenpastor verbonden aan de Geertekerk in Utrecht. Hij promoveerde cum laude op een onderzoek naar het lezerspubliek van Spinoza. Hij houdt lezingen in binnen- en buitenland. Hij bezit het vermogen verbindingen te leggen tussen literatuur, filosofie, theologie, visie, levensbeschouwing en persoonlijke ervaringen uit het dagelijks leven.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Heul, Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem en begint om 20.00 uur. De kosten bedragen € 2,50.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Willy Schravendeel: E-mail: schravendeel@wxs.nl of tel: 0183-302342.

advertentie
advertentie