Danny de Munk en Henk Poort: Jeugdherinneringen

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Danny de Munk en Henk Poort halen dinsdag 15 november jeugdherinneringen op in schouwburg De Nieuwe Doelen. Een voorstelling vol Amsterdamse humor en anekdotes van deze twee oude vrienden. Aanvang 20.15 uur.

Met de voorstelling Jeugdherinneringen laten zij het publiek op muzikale wijze, kennis maken met hun vriendschap. Zowel de hits van toen als van nu komen voorbij, het repertoire is erg verrassend. Door middel van sketches en herinneringen nemen de twee het publiek mee. Van de talentenjacht waar ze elkaar in 1980 ontmoetten via Ciske de Rat, de buitenlandse opera's waar Henk furore in maakte en hun beider musicaldebuut in Les Miserables naar de vele films tot aan concerten en theaterproducties die volgden.

En als extraatje is het Gorcumse Popkoor 0183 gevraagd door Danny en Henk om mee te doen aan deze vooral gezellige voorstelling. Het maakt Jeugdherinneringen tot een veelzijdige avond die geen moment zal vervelen. Danny en Henk zouden zeggen: ,,Het is pas feest als je erbij bent geweest''.

Voor woensdag, donderdag en vrijdag 16,17 en 18 november stond Jochem Myjer op het programma. Vanwege gezondheidsproblemen van Jochem Myjer, gaan deze voorstellingen niet door. De kaartenhouders zijn hier persoonlijk van op de hoogte gebracht.

Daniël Roos & Band

De Gorcumse zanger, pianist en songwriter Daniël Roos verzorgt met 'Inmusication' een avondvullend programma in Schouwburg De Nieuwe Doelen op zaterdag 19 november om 20.15 uur. De afgelopen jaren speelde Daniël Roos in verschillende bands en maakte hij kennis met verschillende muziekstijlen, van rock tot hiphop, van pop tot funk en jazz. Onder andere daardoor heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig muzikant en songwriter. Voor zijn debuut album A New Time (2009) werden gitaarpartijen ingespeeld door Michael Bizar (gitarist van A.J. Croce) en werd de achtergrondzang verzorgd door Jim Gilstrap en Sherlie Matthews, die eerder werkten voor artiesten als Michael Jackson en Stevie Wonder.

,,Ik bedenk en schrijf alles zelf maar om zo'n hele productie op poten te kunnen zetten heb je een goed team om je heen nodig. Het is even heel wat anders dan met je band in een kroeg optreden. Ook voor publiek natuurlijk. We laten mensen geen kaartjes kopen voor iets wat ze op een andere avond ook in de kroeg kunnen zien. Het wordt iets compleet nieuws.'' aldus Daniël Roos.

advertentie
advertentie