Workshop voor oncologiepatiënten

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft onlangs in samenwerking met Stichting 'Look Good, Feel Better' een workshop georganiseerd voor haar oncologiepatiënten. Tijdens de workshop kregen de deelnemers tips en adviezen over de verzorging van hun uiterlijk en gingen zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up. De eerstvolgende workshop vindt plaats op maandag 12 december. Oncologiepatienten die onder behandeling zijn in het Beatrixziekenhuis kunnen zich hiervoor opgeven.

Bij de workshop waren speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper/ haarwerker aanwezig. ,,Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk", zegt Mascha Ratten, teamleider Dagbehandeling bij het Beatrixziekenhuis en initiatiefnemer van het project. ,,Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. En hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshop helpt patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen."

De workshops worden mede mogelijk gemaakt via steun aan Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis door Rotary Spijk, Lek en Linge. 'We zijn hier erg blij mee en waarderen het enorm', zegt Ratten. 'Op die manier kunnen we iets extra's doen voor onze patiënten.'

De eerstvolgende workshop vindt plaats op maandag 12 december van 10.00 tot 12.00 uur in het Beatrixziekenhuis. Alleen oncologiepatienten die onder behandeling zijn in het Beatrixziekenhuis kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit kan via de afdeling dagbehandeling van het Beatrixziekenhuis (0183) 64 51 32 of via een mail naar i.bakker@rivas.nl.

advertentie
advertentie