Dubbel feest in bibliotheek Bannehof

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vernieuwde bibliotheek van zorgcentrum 'De Bannehof' aan de Voermanstraat was niet de enige reden voor een feestelijke bijeenkomst. Met het 40-jarig bestaan van deze bibliotheek was het voor de 'Vrienden van de Bannehof' een extra reden, om aandacht te schenken aan een activiteit die alle jaren door trouwe vrijwilligers met toewijding in stand gehouden werd, tot groot genoegen van bewoners en omwonenden. Jan Boele, schrijver van de biografie J.W. Ooms viel de eer te beurt om de virtuele opening te verrichten.

In het Grand Café van zorgcentrum 'De Bannehof'' waren bewoners en betrokken omwonenden uitgenodigd voor de opening van de vernieuwde bibliotheek. Na de verhuizing van de oude naar de nieuwe Bannehof, was het om diverse redenen onzeker, of de toen bijna 40 jaar bestaande bibliotheek wel mee kon verhuizen. Diverse acties zijn gevoerd met een positief resultaat: de bibliotheek verhuisde mee, echter naar een ruimte, welke tijdelijk bleek, een ware ramp voor de vrijwilligers, een vijftal dames en Teus van Middelkoop, tevens voorzitter van de 'Vrienden van de Bannehof'. Een nieuwe verhuizing volgde naar een open vide, een onmogelijke situatie, omdat die ruimte en de bestaande stellingen niet afsluitbaar waren. Uiteindelijk werden alle inspanningen rijkelijk beloond door Rivas Zorggroep. Er kwam een fraaie nieuwe inrichting, afsluitbaar met glaspanelen, een geweldig onderkomen voor 2500 stuks boeken.

Mede in verband met het 40-jarig jubileum, organiseerde het bestuur van de 'Vrienden van de Bannehof' een feestelijke bijeenkomst. Jan Boele, schrijver van de biografie J.W. Ooms, hield een interessante lezing met beelden over deze in de Alblasserwaard geboren en getogen schrijver. Na de lezing bood hij een gesigneerd exemplaar aan van deze biografie voor de vernieuwde bibliotheek. Hem viel tevens de eer te beurt om door een druk op de knop de virtuele opening van de bibliotheek te verrichten. De aanwezigen konden op een scherm zien, wat er van de nieuwe bibliotheek geworden was.

advertentie
advertentie