Top in zicht voor Unitas na verdiende overwinning

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Met een even zo verdiende als klinkende overwinning heeft Unitas de aansluiting met de top in 2E gevonden. Nummer twee, het Oosterhoutse TSC, werd gedecideerd met 4-1 teruggewezen. Het team van trainer Johan Gabriëls is groeiende, maar door de offensieve dadendrang vooral achterin kwetsbaar. Melvin Boer, die de 2-0 voor zijn rekening nam, ziet zijn ploeg dit seizoen mee doen om de prijzen.

door Gerard Droog

Het was zondag er op of er onder op Molenvliet waar Unitas de degens kruiste met de nummer twee TSC. Winst zou voor de Gorcumers aansluiting met de top in 2E opleveren. Alleen het verschil met de koploper, het nog ongeslagen Halsteren, is nog groot. Datzelfde Halsteren was zondag massaal aanwezig, als extra steun in de rug voor de thuisploeg. Puntverlies van TSC zou hen namelijk de eerste periode opleveren. Zij werden door de manschappen van Johan Gabriëls, die zijn ploeg verdiend met 4-1 zag winnen, op hun wenken bediend.

Helemaal gerust was de Prinsenbeker echter niet: ,,Ik ken de ploeg en sommige spelers goed. Het is een prima voetballend team dat net als wij voor de volle winst gingen. Toen ze na een halfuur de 2-1 binnenschoten, waren ze dicht bij de gelijkmaker en had het zo maar een andere wedstrijd kunnen worden. Na rust zetten wij meer druk en konden de wedstrijd beslissen.''

De thuisploeg kwam al in de zevende minuut op voorsprong toen Zafer Yildiz op rukte naar de achterlijn en de bij de tweede paal staande Rob van Poppel op maat bediende (1-0). De Oosterhouters hadden even tijd nodig om die tegenslag te verwerken, maar hervonden zich in de 20ste minuut toen Sandro Ariza de niet in de wedstrijd zittende Yoesef Pyla eenvoudig uitspeelde. Hij trof echter wel de vuisten van doelman Nick de Jong. Uit een scrimmage was het echter de thuisploeg die de marge verdubbelde.

Doelman Bob Kiewied kreeg de bal niet klem waarna Melvin Boer de 2-0 binnenschoot. Nog geen vijf minuten later verkleinden de gasten echter de marge toen ex-Unitasser Ruben van der Steen de aansluitingstreffer binnen schoot. Met Gersinio Constancia voor Yildiz begon de thuisploeg voortvarend aan het tweede bedrijf. In de drang naar voren vielen er in de Gorcumse afweer echter ook gaten waarvan de Brabantse gasten niet wensten te profiteren.

Met een uur op de klok bracht Invaller Sjoerd van Gool aan alle onduidelijkheid een einde. Vanaf de punt zestien joeg hij de bal snoeihard achter doelman Kiewied (3-1). Ver in blessuretijd was het Christiaan Perrier die uit een moeilijke hoek de eindstand op 4-1 bepaalde. Een verdiende overwinning, dat vond na afloop ook doelpuntenmaker Melvin Boer: ,,Wij begonnen niet scherp aan het duel, maar herstelden dat snel. Het balbezit was voor ons en de kansen kwamen daarna vanzelf. Ik zie onze ploeg de laatste tijd groeien. Ik hoor wel eens de kritiek dat wij geen team zouden zijn, maar zo zie ik dat zelf niet. Er wordt keihard gewerkt en iedereen gaat voor iedereen. Dat zie je terug in de resultaten. De laatste drie wedstrijden hebben wij allemaal gewonnen. Wij doen voor geen enkele ploeg in 2 E onder en gaan meedoen om de prijzen.''