Meteoor wint, maar vergeet laatste set

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De heren van volleybalvereniging De Meteoor hebben dit seizoen opstartproblemen, na tweemaal verlies, boekten de Gorcumers afgelopen zaterdag voor het eerst een overwinning. De Meteoor ging met slechts zeven spelers op weg naar promovendus Fusion in Rotterdam wegens het ontbreken van middenaanvaller Harold Fidder.

De Gorcumse volleyballers begonnen niet erg scherp aan de wedstrijd, maar trokken na een lange serviceronde van Jasper Cornet toch aan het langste eind (22-25).

In de tweede en derde set liet De Meteoor zien dat het duidelijk sterker was en puur voor de overwinning naar Rotterdam was gekomen, en deze sets werden dan ook zonder veel problemen binnen gehaald (14-25 & 18-25). Wat ook betekende dat aanvoerder Johan van Triest de mogelijkheid had om de nieuwe aanwinst Ruben Weck aan speeltijd toe te laten komen.

in de laatste set had De Meteoor wederom een riante voorsprong van 5 punten, maar na een prima invalbeurt van de jonge Ruben Weck, leek de rest van het team volledig de draad kwijt te raken, waardoor hij het veld weer moest verlaten voor Mischa de Rover. Dit bleek echter ook niet te helpen en de laatste set ging (onnodig) met 25-21 naar de thuisploeg.