Voorstellingen schouwburg De Nieuwe Doelen

27 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gé Reinders speelt dinsdag 22 november zijn voorstelling in schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Het woord Helden, tevens de naam van de voorstelling, is ook het plaatsje in Midden-Limburg waar Gé Reinders vandaan komt. Zijn ouders trouwens ook. Helden spelen én speelt een belangrijke rol in dit liedjesprogramma. Gé verteld op ontroerende wijze zijn muzikale helden (waaronder Toon Hermans) en gaat hij op zoek naar het antwoord op het Grote Zwijgen van zijn moeder, die tijdens de oorlog actief was in het verzet.

'De eenzaamheid van de priemgetallen' is woensdag 23 november te zien in de Gorcumse schouwburg. 'De eenzaamheid van de priemgetallen' vertelt in zuivere, tedere taal het verhaal van de vriendschap tussen Alice en Mattia. Vanaf de dag van hun ontmoeting voelen ze zich verbonden, maar de littekens uit het verleden staan echt contact in de weg. Een voorstelling over ruimte en nabijheid, over schuren en schrijnen. En over haartjes die recht overeind gaan staan als je elkaar aanraakt… bijna. 'De Eenzaamheid van de Priemgetallen' is de toneelbewerking van de succesvolle debuutroman van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano.

Jochem van Gelder vraagt Sinterklaas het hemd van het lijf op vrijdag 25 november. Sinterklaas komt dan namelijk naar het theater voor een exclusief interview met alle praatjesmakers van Nederland. De goedheiligman heeft op aandringen van opper- praatjesmaker Jochem van Gelder beloofd antwoord te geven op alle dringende vragen van de kinderen. En hij neemt zelfs zijn eigen fotoboek en exclusieve home- video's mee uit Spanje. Wie ook een brandende vraag heeft aan Sinterklaas kan deze inleveren bij de speciale Sinterklaasbalie voorafgaand aan de voorstelling. Naast de onthullende antwoorden, exclusieve foto's en nooit eerder vertoonde privé-filmpjes van de Sint, zal gastheer Jochem van Gelder de grootste hits zingen van zijn gouden Wild Geraas CD. Kortom, 'Het Grote Sinterview' is de meest sinteractieve show van het jaar.

advertentie
advertentie