Kop-staartbotsing; bestuurder heeft teveel op

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

VUREN - Aan het einde van de afrit Leerdam op de A15 botste donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur een bestuurder met zijn auto tegen een auto voor hem, die stond te wachten voor een rood verkeerslicht. De bestuurder die de aanrijding veroorzaakte wilde meteen wegrijden, waarop de andere betrokkene de politie belde.

De veroorzaker van de aanrijding, naar later bleek een 28-jarige man uit Herwijnen, werd door de ter plaatse gekomen politiemensen op alcoholgebruik getest. Hij blies een "F", indicatie voor alcoholgebruik. Hierop hielden de agenten de man aan. Op het bureau blies de man 1170 ug/l (2,69 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de verdachte wordt een rijvaardigheidsonderzoek ingesteld.

De bestuurder van de andere auto, een vrouw van 54 jaar uit Hardinxveld-Giessendam, klaagde over pijn en misselijkheid. Zij is door een ambulance ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide auto's hadden flinke schade. De 28-jarige verdachte is later op de avond weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.

advertentie
advertentie