M-bush puur in Peeriscoop

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het entertainen van het publiek heeft René Ederzeel zeer hoog in het vaandel staan. Hij is de gitarist en medeoprichter van M-bush, een 8-koppige coverband die in maart van dit jaar is geformeerd.

door Inge Keppels

De overige bandleden, te weten Sander Kort (toetsen), Huub Derksma (bas), Peter Doppen (drums) zijn door de wol geverfde muzikanten. René en ook de andere muzikanten hebben voorheen in een andere band gespeeld. Die formule was uitgewerkt. 'Zodra je tijdens een optreden op je horloge gaat kijken, weet je dat de koek op is en wordt het tijd voor iets nieuws', aldus René. De vocale kracht van M-bush ligt bij de zangeressen Rachel Kramer, Sandra Jumelet, Debby Sies. Het zijn de diva's van de band die afzonderlijk van elkaar hun strepen hebben verdiend in verschillende succesvolle coverbands en in finales van programma's zoals X-factor. Met Deon Leon erbij als zanger c.q. entertainer is de band compleet.

Waar komt de naam van de band eigenlijk vandaan? Tijdens een tv-programma hoorde René het woord ambush (Eng. : hinderlaag) en het 'bekte' wel lekker. De band begint meer en meer vorm te krijgen. Sinds de officiële kick-off in Rotterdam in maart 2011, zijn er al verschillende optredens geweest. 'We hebben ook opgetreden tijdens de zomerfeesten in Gorinchem. Eigenlijk spelen we Leeuwarden tot aan Maastricht. Ons repertoire is heel divers. Covers van Stevie Wonder, Tina Turner, Prince en Amy Winehouse maar moderne muziek zoals dance spelen we ook. In overleg is veel mogelijk', aldus René.

Op zondag 6 november treedt de band op in Peeriscoop en speciaal voor deze setting worden nummers op een ingetogen en semi-akoestische wijze ten gehore gebracht ofwel M-bush PUUR! Wilt u in een zeer aangename hinderlaag worden gelokt, bent u van harte welkom. Het optreden duurt van 16.00 - 17.00 uur (prijs € 5,-). Voor meer informatie kunt u de volgende sites raadplegen: www.peeriscoop.nl en www.M-bush.nl.

advertentie
advertentie