PCG houdt de nul in Dordrecht

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / DORDRECHT - Met een unieke prestatie hebben de mannen van PCG nadrukkelijk aangegeven opnieuw te gaan voor het kampioenschap. In Dordrecht was MNC 3 de tegenstander en vooraf kon niet worden vermoed dat het zo makkelijk zou gaan. Na een nog wat stroeve start, er werd in de eerste periode maar 1 doelpunt van Rimmer Genee genoteerd, kwam MNC er niet meer aan te pas en werd volledig overlopen (of is het overzwommen) door de daadkrachtige Gorcumers.

Met doelpunten van Menno Cloostermans (5), Robbert van Gool (2), Rimmer Genee, Mark van den Brom en Chiel den Otter liep PCG uit naar 0-11. Coach René Schoffelmeer was erg tevreden over deze teamprestatie: ,,Eindelijk beloonde de ploeg zichzelf eens volledig door geconcentreerd te blijven als de tegenstander duidelijk minder is. In het verleden liet de ploeg zich dan te vaak snel afleiden, maar daarvan was deze keer geen sprake.''

Ook kreeg B-junior Tjerk Noorduijn zijn debuut in heren 1. De 15-jarige krachtpatser stelde zijn trainer niet teleur en gaf zijn debuut extra glans door vlak voor tijd het laatste doelpunt te scoren en het dozijn daarmee vol te maken. Met een 12-0 overwinning keerde PCG terug naar Gorinchem.

De gelukkigste man was misschien nog wel Jochem van Wieren. De altijd betrouwbare sluitpost was er al zo vaak dicht bij, maar het leek maar nooit te lukken: De nul houden! In een sport als waterpolo en zeker op bondsniveau is dat ook bijna ondenkbaar. Maar in deze wedstrijd was het dan zover. Met name de laatste periode begon hij er zelf in te geloven en spoorde zijn verdediging aan alsof het een spannende wedstrijd was. Maar vooral doordat hij zelf scherp bleef keepen en nog mooie reddingen verrichtte kon hij worden overladen met complimenten.

advertentie
advertentie