Rapid dames halen oude niveau niet

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Rapid dames hebben de speelsters van Berlicum een puntje gegund. Rapid stond met een derde plaats voor aanvang hoger op de ranglijst, maar dat verschil was op het veld niet terug te zien. De Gorcumse hockeysters haalden niet het niveau dat ze eerder in deze competitie hebben laten zien waardoor de 3-3 een terechte uitslag was.

Het was Rapid die het eerste gevaar liet zien. Na een snel genomen vrije bal was het Charlotte Sterk die samen met een verdediger van Berlicum voor de bal ging en de bal eindigde in het doel. Een doelpunt werd toegekend, maar na protesteren van Berlicum werd na overleg van de scheidsrechters deze goal toch afgekeurd. Een fout in de verdediging van Rapid zorgde hierna al snel voor een treffer van Berlicum.

Maar Rapid wist zich hierna toch goed te herpakken en creëerde een mooie aanval die werd afgemaakt door aanvoerster Charlotte Sterk. Rapid had het betere spel, ook al was dit spel niet het spel wat Rapid in eerdere wedstrijden heeft laten zien. Er waren slordige fouten en Berlicum wist met hun snelheid voorin slim de counters uit te spelen. En dat resulteerde dan ook in een volgende goal van Berlicum, waardoor Rapid op een 1-2 achterstand werd gezet, wat ook de ruststand was.

Rapid leek na de rust, waarin het goed geluisterd had naar de analyse van coach Djurre van Gulik, weer geconcentreerder te beginnen. Er werden weer kansen gecreëerd, waaruit uiteindelijk de gelijkmaker voortkwam. De goed doorgelopen verdediger Manon Snijders werkte de reeds bekende en sterke trailer van Aniéla Wesselman netjes af. Het spel werd hierna wat onrustig en de foutjes van de eerste helft slopen er weer in. Toch wist Rapid in de laatste vijf minuten nog een corner te verdienen en deze werd na wegwerken van de Berlicumse keepster opnieuw de cirkel ingespeeld en ingetikt door Else Jaqueline Wijting: 3-2. De buit leek dus binnen voor Rapid. Maar niets was minder waar. Berlicum profiteerde van de ruimte die ontstond doordat de dames van Rapid dachten dat de overwinning al binnen was. En zo maakte Berlicum in de laatste minuten toch nog de 3-3.