Tricht - Unitas(za) 1-3

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op een druk Sportpark Crayenstein bracht Unitas koploper Tricht haar eerste seizoensnederlaag toe. Voor de thuisploeg stond niets anders dan de periodetitel op het spel. Die werd ondanks het verlies toch nog binnen gehaald omdat naaste rivaal Leerdam Sport punten liet liggen tegen Groot Ammers. Grote man bij de Gorcumers was Mike Venderbos die zaterdag tweemaal scoorde. De eerste viel al binnen de vijf minuten. Venderbos werd op maat bediend door Mohammed Boukrouche en liet doelman Rian Drost met een vlammend schot kansloos (0-1). De Trichtenaren moesten komen, maar konden nauwelijks voor dreiging zorgen of vonden Ruud Verberk op hun pad. Toen Boukrouche in de 20ste minuut vanaf rand zestien vanuit een vrije trap mocht aanleggen, zag hij de Trichtse sluitpost Drost 'lossen' waarna zijn ploeggenoot Patrick Zwart er als de kippen bij was om de 0-2 aan te tekenen. Vlak voor het rustsignaal was het wederom Venderbos die de wedstrijd, met zijn tweede van de middag, in het spreekwoordelijke slot schoot. De thuisploeg drong na de thee nog wel aan, maar wist de Gorcumse defensie niet echt in verlegenheid te brengen. Ook na de 1-3, doelpuntenmaker Rens Vermeltfoort, kwam de verdiende zege voor de mannen van trainer Richard van Gils niet meer in gevaar.