Lekvogels - Arkel 1-4

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Na de 4-1 bekerwinst op tweede klasser Schelluinen, eerder die week, waarschuwde Arkel coach Teus Jakobs voor al te euforische gedachten tegen koploper Lekvogels dat bij winst de eerste periode kon pakken. Geen moment mocht de thuisploeg aanspraak maken op die titel. Het waren de Arkelaren die op 'Het Bosch' de dienst uitmaakten. Beiden ploegen begonnen nerveus aan het duel, maar het waren de bezoekers die dat gevoel in de 20ste minuut van zich afgooiden toen Corné van Horik de 0-1 binnenkopte. Die marge werd nauwelijks tien minuten later verdubbeld in Arkels voordeel toen Stefan Roubos door Rob Erkelens de diepte in werd gestuurd (0-2). Gelopen was de koers echter nog niet. Zeker toen Ron van Kippersluis de aansluitingstreffer voor de thuisploeg aantekende (1-2). Na de kantwissel lieten de Arkelaren zien dat zij als team groeiende zijn. Van Horik was in de 50ste minuut de Lexmondse verdedigers te snel af en passeerde doelman Wim van Kley voor de derde maal (1-3). De 1-4, wederom Van Horik, was een terechte eindstand en gaf het spelbeeld goed weer. Arkel doelman Tariq Yaseen Ziad viel in Lexmond uit met een hoofdwond en werd vervangen door de niet geheel fitte Nick Verduin.