Gorcumers fietsen non-stop Rondje Nederland

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Drie Gorcumers zijn sinds een aantal weken druk bezig met de voorbereidingen op een zeer avontuurlijke fietstocht. René Bleuanus, een van de drie: ,,Mijn bedrijf Bleudesign is door Stichting Vrienden van de Hoop uit Dordrecht gevraagd om hun jaarlijkse evenement, Cycle for Hope, op een hoger niveau te brengen."

De Cycle for Hope is bedoeld voor het verwerven van fondsen voor de goede doelen, die gesteund worden door de stichting. De Hoop houdt zich onder andere bezig met allerlei denkbare soorten van verslavingszorg, vrouwenopvang en een telefonische hulplijn voor kinderen. Aangezien de subsidies voor deze goede doelen lang niet toereikend zijn, wordt fondsenwerving steeds belangrijker. ,,Zo ontstond het idee om het Rondje Nederland te organiseren", vertelt Bleuanus. ,,Rondje Nederland bestaat uit 1.200 kilometer fietsen over de landsgrenzen. Deze immense afstand wordt afgelegd in een team van acht fietsers dat in estafettevorm non-stop fietst, zowel overdag als 's nachts. In september 2012 vindt het evenement voor het eerst plaats en nemen zeker tien teams deel. Half november dit jaar vertrekken we met een team voor de zogenaamde pioniersrit. Een testrit om te beoordelen of het rondje Nederland überhaupt haalbaar is. Ieder individu fietst ongeveer vierhonderd kilometer. We verwachten er ongeveer 48 uur over te doen."

Om tot een team komen, benaderde hij Thomas Versteeg en Peter Bijker, twee vrienden waarmee hij regelmatig fietst. ,,Toen René belde, dacht ik eerst dat hij een geintje maakte. Dit is even wat anders dan een rondje Zaltbommel op zondagochtend", zegt Bijker lachend. ,,Maar het avontuur sprak me gelijk aan en zodoende zijn we nu volop in de voorbereiding. Daarnaast treden bij het leveren van zulke fysieke inspanningen en zeker in teamverband andere wetten in werking en van dat proces maak ik graag onderdeel uit."

,,Naast de fysieke training komt er nog veel meer bij kijken", stelt Bleuanus. ,,Omdat een groot gedeelte van de rit in het donker wordt gereden, dienen we de nodige voorbereidingen te treffen. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Wat te denken van de nodige kleding, verlichting en voeding. Daarnaast hebben we een heel team aan begeleiders nodig, zowel voor catering, als verzorging en transport. Hetgene waar we momenteel vooral naar naar op zoek zijn, is een touringcar met bij voorkeur twee chauffeurs, die bereid zijn onze pioniersrit te begeleiden. Hierbij doen we dan ook een oproep aan een ieder, die ons daarmee kan steunen. Uiteraard is iedere andere vorm van hulp ook meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen via info@bleudesign.nl."

advertentie
advertentie