Adventsproject Open Pastoraat

19 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zondag 27 november is de eerste zondag van advent. Met deze eerste adventszondag begint het nieuwe kerkelijk jaar. Een nieuw jaar, dat biedt nieuwe mogelijkheden, nieuw perspectief. Advent opent de hoop dat we niet vast hoeven blijven zitten in wat beknelt, maar dat er altijd weer iets nieuws kan ontstaan. Het adventsproject van het Open Pastoraat is 'Compassie met het oog op morgen'. Advent biedt de mogelijkheid om met compassie naar de toekomst te kijken. Om vanuit compassie te kunnen verwachten wat op ons toekomt.

De schriftlezing wordt steeds begeleid door enkele verzen uit het apocriefe evangelie van Thomas. Rode draad daarnaast zal zijn de doorleving van de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. Het moment met de kinderen zal worden ingevuld door Henk Vegt en Mirjam Wolters-van Dijk. Zij hebben vorig jaar het boek Wonderwater gepubliceerd en gaan hierover in gesprek met de kinderen.

Voorganger in deze dienst is Gert Mesch. Pastorale verleent muzikale medewerking. Het thema van de dienst is 'Aarde'. Alle adventsdiensten worden gehouden in de Exoduskerk en beginnen om 10.00 uur. Het Open Pastoraat is een regionale gemeente voor eigentijds geloven. Het biedt een geestelijk onderdak aan mensen die op een open, ondogmatische en ruimdenkende manier in het leven, in de kerk en in de maatschappij willen staan. Meer info is te vinden op de website van het Open Pastoraat: www.openpastoraat.nl

advertentie
advertentie