#Durftevragen geeft dromen een 'boost'

19 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - #Durftevragen. Wie een beetje bekend is op Twitter kent deze zogenoemde hashtag wel. De kreet is namelijk ontzettend populair op Twitter. Wat maar weinig mensen weten is dat er door het hele land 'Durftevragen'-sessies worden gehouden en dat de Twittervariant er eigenlijk pas veel later is bijgekomen.

door Mirjam de Swart

Op maandag 28 november vindt er in De bank van noppes (de voormalige spaarbank) aan de Zusterstraat 19 in Gorinchem een Durftevragen-sessie plaats. Van 13.00 uur tot 17.30 uur gaan de acht tot tien deelnemers samen met een gespreksleider aan de slag.

,,Een deelnemers stelt een vraag die ze graag beantwoord zouden zien aan de overige deelnemers. Stel, een deelnemer droomt van een strandtent ergens op een eiland ergens in de Middellandse zee, maar heeft geen idee hoe hij het moet aanpakken. Hij stelt zijn vraag aan de groep en krijgt vervolgens concrete tips en antwoorden. Aan het einde van de middag gaat deze persoon naar huis met een pak vol adviezen, tips, telefoonnummers, namen van mensen die hem zouden kunnen helpen. Hele concrete informatie waar je direct mee aan de slag kan,'' legt Hans Keuren, initiatiefnemer van deze Gorcumse 'Durftevragen'-sessie uit.

De 'Durftevragen'-sessie gaan uit van het begrip sociale overwaarde: Iedereen heeft wel iets waar een ander naar op zoek is. Keuren: ,,Als je niet met elkaar in gesprek gaat weet je niet wat een ander je allemaal kan bieden en als je je vraag niet heel concreet stelt weet een ander niet wat je nodig hebt. Tijdens deze sessie brengen wij de mensen met elkaar in contact. Wij gaan er vanuit dat ieders wensen en dromen te realiseren zijn zolang kennis, dromen en ideeën maar gedeeld worden met elkaar.''

Door op deze manier heel actief met elkaar aan de slag te gaan met een vraag levert een 'Durftevragen' - bijeenkomst uiteindelijk veel meer op dan een gewone netwerkbijeenkomst. Bovendien wordt tijdens de bijeenkomst Twitter direct ingezet zodat mensen die niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst toch nuttige en bruikbare tips kunnen geven. ,,Zo maak je gebruik van een heel breed netwerk en op deze manier krijgt je droom een geweldige boost…hij wordt misschien wel sneller werkelijkheid dan je denkt,'' legt Keuren, die in het dagelijks leven een coachingspraktijk runt, uit.

'Durftevragen'- sessies gaan uit van het principe 'waardebepaling achteraf'. Dit wil zeggen dat de deelnemer achteraf zelf bepaalt hoeveel hij aan de workshop heeft gehad en hier vervolgens een geldbedrag aan koppelt. ,,Maar je kunt ook op een andere manier je waardering laten blijken. Alle 'Durftevragen'- begeleiders hebben verlanglijstjes. Op dat lijstje staat waar je ze blij mee kunt maken. Ook dat is weer zeer divers: van een boek tot hulp bij het schrijven van een tekst tot een onderhoudsbeurt voor de tuin,'' legt Keuren uit.

Wie de sessie in Gorinchem wil bijwonen kan zich via de site www.durftevragen.nl aanmelden. Initiatiefnemer Hans Keuren is via @hanskeuren op Twitter te vinden voor eventuele vragen. Deze eerste sessie in Gorinchem wordt geleid door Juul Martin. In de toekomst zal Hans Keuren als gespreksleider optreden.

advertentie
advertentie