Negen medailles op Jeugd4kamp voor Biesboschzwemmers

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In Gorinchem werd voor het eerst werd een wedstrijd van de Jeugd4kamp gehouden tussen ZVDO, Den Doorn, Bijtelskil en De Biesboschzwemmers. De Biesboschzwemmers oogstten vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles. Daarnaast werden er 34 persoonlijke records en een clubrecord gezwommen.

Maud de Visser was het goudhaantje van deze middag. Zij wist op zowel de 25 rugslag als de 25 schoolslag naar het goud te snellen. Maud komt uit bij de jongste zwemmertjes, namelijk tussen 5 en 7 jaar. Bij de jongens van deze leeftijd was het podium tot twee keer toe volledig gevuld met Werkendammers. De reden hiervoor is simpel, er waren alleen Biesboschzwemmers ingeschreven. Op de rugslag was het goud voor Bas voor den Dag, gevolgd door Rick van der Wiel en Andreas Steffen. Op de schoolslag was de volgorde tussen de nummers een en twee omgedraaid. Rick mocht met een gouden medaille naar huis, terwijl het zilver voor Bas was. Op de derde plaats wist deze keer Rohan Schaddelee te eindigen. De laatste medaille voor de Biesboschzwemmers viel in de categorie van de meisjes tussen 8 en 9 jaar. Michelle Paans wist op de 50 vrije slag beslag te leggen op een tweede plaats.