Werkzaamheden aan dijk ook 's nachts

18 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het werk aan de dijk tussen Avelingen en Hardinxveld-Giessendam is in volle gang. ,,Het is helaas onmogelijk om dit soort werkzaamheden uit te voeren zonder overlast te veroorzaken. De komende weken wordt ook 's nachts doorgewerkt. We doen er alles aan om de overlast te beperken", aldus woordvoerder Marius van Herpen van het Waterschap.

Tot 9 december is het gedeelte Avelingen - Schelluinse brug (Zandkade) afgesloten tussen 19.00 uur en 7.00 uur. Er is dan geen mogelijkheid om via de Schelluinse brug of de Wolpherense dijk naar de snelwegen A15/A27 of Gorinchem te rijden. Bestemmingsverkeer kan via Hardinxveld-Giessendam op de dijk komen. In de nachtelijke uren wordt met groot materieel gewerkt. Van Herpen: ,,Voor de veiligheid van weggebruikers en de werkers aan de dijk is dit gedeelte dan volledig is afgesloten. Het fietspad tussen Avelingen en de Schelluinsebrug (Zandkade) is klaar, maar het is niet de bedoeling dat het wordt gebruikt door auto's. De politie zal hierop letten. Op de zondagen wordt er niet gewerkt."

De dijk tussen de Rembrandtstraat en de Schelluinse brug (Zandkade) is voor doorgaand verkeer afgesloten. Uitsluitend bestemmingsverkeer is toegestaan. Ook hierop controleert de politie. Woningen en bedrijven zijn bereikbaar. Het waterschap vraagt weggebruikers dringend om de dijk te mijden als zij daar niet hoeven te zijn. Op deze manier kan de aannemer zijn werkzaamheden beter en sneller uitvoeren. Met de politie, brandweer en ambulance zijn speciale afspraken gemaakt. In geval van een calamiteit wordt ervoor gezorgd dat zij door kunnen.

advertentie
advertentie