Vuren - Asperen 1-3

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

VUREN - Middenmoter Vuren liep in de derby tegen Asperen tegen zijn vierde seizoensnederlaag aan. Het laaggeklasseerde Asperen was vooral voor de rust de bovenliggende ploeg en had in de persoon van Hussein Dia een schutter van formaat binnen de gelederen. De thuisploeg miste voor de zoveelste maal op rij weer een regiment aan geblesseerde spelers. Vooral het gemis van Bart Muilenburg en Jesse van Ekeren, twee spelbepalers binnen de Vurense formatie, deed zich goed voelen. Al binnen de twintig minuten keek de ploeg van trainer Peter de Vaal tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare 0-2 achterstand aan door twee doelpunten van Hussein Dia. De thuisploeg zette daar twee doelpogingen van Albert van Zandwijk en Remon van Mourik tegenover, maar wist het net achter doelman Jos Bolleboom niet te vinden. Met een uur op de klok was het echter wel raak voor de Vurenaren. Jeroen Raus rondde een voorzet van Ruben Scheurwater bekwaam af (1-2). Toen de thuisploeg even later met tien kwam te staan, tweede gele kaart voor Stefan van Steenis, was het snel gedaan en kon Asperen het karwei afmaken. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Onink schoot Melvin Colle de 1-3 binnen.