EBOH - Unitas (za) 3-1

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Aan de ongeslagen 'uitstatus' van de Gorcumers kwam zaterdag een abrupt einde. Sinds mei 2010 werd door de roodbroeken geen wedstrijd meer verloren op vreemde bodem, maar op de Schenkeldijk ging dit record terecht aan flarden. Het was de thuisploeg die het duel domineerde en de Gorcumers geen schijn van kans gaf. Het was aan doelman Ruud Verberk te danken dat er bij rust 'maar' 1-0 op het Dordtse scorebord stond. Laurens Bijl verslikte zich op slag van rust in de bal waarna Ricardo van Iperen alleen voor doelman Verberk kwam te staan (1-0). Na de kantwissel probeerden de gasten het nog wel, maar waren het de gastheren die de wedstrijd in de persoon van Ronald Plaisier in het spreekwoordelijke slot schoten (2-0). Het was nog niet gedaan voor de Molenvlieters. Na een uur spel was het Patrick Welts die aan alle onzekerheid een einde maakte (3-0). Nadat de thuisploeg verzuimde vanaf elf meter de 4-0 aan te tekenen, was het slotakkoord voor de bezoekers. Patrick Zwart werd binnen de zestien gevloerd waarna Mohamed Boukrouche vanaf de stip de Gorcumse ere treffer mocht binnenschieten (3-1).