Klinkende zege voor Rapid heren

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rapid heren 1 had zondag 20 november het laaggeklasseerde Goes op de agenda staan. Een klinkende overwinning moest dus op papier geen probleem zijn. En ook op het veld was het klasseverschil te groot. De Gorcumse hockeyers wonnen met 1-6.

De intentie werd meteen duidelijk: binnen 90 seconden hadden Sander van Gulik en Titus de Wal net naast geschoten. Na 7 minuten was het echter raak: Sander van Gulik wist de bal dit keer wel binnen de palen te schieten. Titus de Wal deed hetzelfde na een kwartier spelen. Na een knappe solo omspeelde hij diverse Zeeuwen en daarna de keeper in de korte hoek.

Hoewel Rapid H1 veruit de beste was, speelde het te moeilijk. Er werd minder overgespeeld en meer zelf gedaan, af en toe lag het tempo te laag en werd er in plaats van uit-, de duels in-gedraaid. Toch maakte Rapid nog de 0-3. In de 24e minuut ging John Bakker aan de rechterkant goed door en legde de bal feilloos af bij Sander van Gulik. De 35-jarige spits hoefde slechts binnen te tikken: 0-3 was tevens de ruststand.

De tweede helft startte met twee doelpunten van Titus de Wal. In twee minuten scoorde hij met een velddoelpunt en uit de rebound van een strafcornervariant. Vijf minuten voor tijd maakte wederom Van Gulik de laatste treffer van de Gorcumers, op aangeven van een prachtige pass van Jasper Boekhout. Goes deed nog wel wat terug; in de laatste paar minuten maakten ze de eretreffer.

Max Logeman maakte een prima debuut. Met drie punten op zak blijft Rapid meedraaien in de top. Volgende week is alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis ontvangt Rapid dan Olympia.