Modderkoningin van Pijnacker

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Riikka Vreeswijk-Kelja was afgelopen zondag weer oppermachtig in de Off Road Run-Bike-Run van Pijnacker. De zweminstructrice van het Gorcums Caribabad won in het altijd modderige Pijnacker voor de elfde keer. Deze loodzware moddercross klassieker trekt jaarlijks altijd veel publiek en wedstrijdatleten.

Direct vanuit het vertrek in de wedstrijd, waarin ruim 350 deelnemers tegelijk van start gingen, mengde de Gorcumse atlete zich in de voorste gelederen van het mannenveld, om na de eerste Run van 5 kilometer met meer dan 1 minuut op de rest van het damesveld op haar mountainbike te springen voor een rit over 20 kilometer over de modderige veengronden van Pijnacker.

Na de eerste doorkomst van de twee te verrijden ronden van 10 kilometer was Riikka's voorsprong opgelopen tot ruim 3 minuten op haar volgsters. Eenmaal terug na 20 kilometer over de zware blubberpaden in Pijnacker was haar voorsprong verder uitgegroeid tot 4.30 minuut, om in de afsluitende Run over 2,5 kilometer nog een keer aan te zetten en met een voorsprong van ruim 5 minuten voor de rest van het damesveld voor de elfde keer deze klassieker op haar naam te schrijven. In deze wedstrijd betitelde de speaker bij binnenkomst de Gorcumse atlete haar dan ook terecht als "De Modderkoningin van Pijnacker".

advertentie
advertentie