'Effe naor straot'

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Het boek 'Effe naor straot' is vanaf zaterdag 3 december te koop. Het is een uitgave ter gelegenheid van twintig jarig bestaan van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. Op de oprichtingsdatum 25 november wordt door Valentine Wikaart in de Kwinter een lezing gehouden over de Hoogstraat door de eeuwen heen.

Ze stipt daarbij ook de geschiedenis van winkeltjes in de voorbije eeuwen aan, zoals ze heeft beschreven in het boek 'Effe naor straot'. In het nieuwe boek staat de Hoogstraat en de verdwenen winkels in de 20e eeuw centraal. Vanaf het ontstaan van Werkendam is de Hoogstraat het centrum van het dorp geweest, daar stonden de belangrijkste gebouwen en woonden de meeste mensen. Deze historie wordt beschreven door Valentine Wikaart. In het tweede deel van het boek staat de Werkendamse middenstand in de 20e eeuw centraal. Talloze winkels voorzagen de inwoners van Werkendam van dagelijkse boodschappen, soms generaties lang in de tijd dat een bedrijf nog van vader op zoon overging. Iets dat in de 21e eeuw vrijwel geheel verdwenen is. Het boek telt 210 pagina's en meer dan 200 foto's, veel uit privé-collecties. Maar een belangrijk aandeel van de foto's komt uit de grote fotocollectie van Piet Vos. Het boek is samengesteld en geschreven door meerdere leden van de Historische Vereniging. Naast Valentine Wikaart zijn de auteurs Chris Baggerman, Kees Vreeken en Thomas Westerhout. Het boek is vormgegeven door Vos & Vos vormgeving.

Valentine Wikaart licht in haar lezing een tipje van de sluier op van het boek 'Effe naor straot' op. De lezing wordt gehouden in de Kwinter; aanvang 20.00 uur. Entree voor leden is drie euro inclusief een kopje koffie; niet leden betalen zes euro.

Het boek 'Effe naor straot' kost 24,95 euro en is straks te koop bij de Historische Vereniging, Slikstraat 15 te Werkendam op zaterdagmorgen of te bestellen via www.historiewerkendam.nl; bij boekhandel Angelot en kapsalon Piet Vos.

advertentie
advertentie