Le Bon 'Apart doet oude tijden herleven

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een fraai en sfeervol ingericht pand aan het Eind 16-18 is sinds enkele maanden Brasserie Hotel Le Bon 'Apart gevestigd. Onder het genot van een heerlijke kop cappuccino spraken we met eigenaar Berry Voet en bedrijfsleider Ger Appeldoorn. ,,We ontvangen de gasten graag voor een kopje koffie met huisgemaakt appelgebak, een smakelijke lunch of een heerlijk diner'', aldus Ger. ,,Overnachten is ook mogelijk in een van de tien luxe hotelkamers.''

door Ria Scholten

,,Het pand heeft zes jaar leeggestaan en daarvoor heeft het decennialang een horecafunctie gehad'', vertelt Berry. ,,In januari van dit jaar zijn de renovatiewerkzaamheden opgestart. Na een behoorlijk heftige periode konden we op 11 september de deuren openen.'' Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. De houten vloer geeft aan het strak ingerichte restaurant een warme uitstraling. Een echte blikvanger is de bar die in hoogglans parelmoer is uitgevoerd en wordt verlicht door een moderne kroonluchter. Leren stoelen en comfortabele stoffen banken zorgen voor aangenaam zitcomfort.''

,,Ook de bekende Heerenzaal waar in het verleden veel familiediners, trouwpartijen en vergadering zijn gehouden heeft nieuw elan gekregen en kan voor die gelegenheden weer worden gebruikt'', vertelt Ger. ,,De ruimte is niet alleen bijzonder sfeervol ingericht, maar ook voorzien van faciliteiten zoals een beamer en een scherm. De pui van het restaurant kan in zijn geheel worden geopend waardoor de gasten optimaal kunnen genieten van het uitzicht op een prachtig stukje Gorinchem. Bij mooi weer ontvangen we onze gasten graag op ons terras Waterkering 3.''

De menukaart wordt aan de seizoenen aangepast en geeft blijkt van de creativiteit van chef-kok Daniël van der Wal en zijn brigade. Wat te denken van het volgende voorgerecht? De Keizersalade Napoleon bestaat uit de volgende ingrediënten: gegrilde parelhoen, een zacht gegaard eitje, Parmezaan en ansjovismayonaise. Ook het trio van eend met gelei van zoethout zal menigeen aanspreken.

Bij de hoofdgerechten valt ons oog op het Iberico varken met abrikozen-rozijnen chutney en chips van chorizo. ,,Het Iberico varken leeft in Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de bijzondere smaak van het vlees'', aldus Ger. ,,Gasten die geen vlees eten zullen zeker genieten van onze huisgemaakte ravioli van paddenstoelen met bloemkool en groene asperges. Voor groepen vanaf acht personen stellen we in overleg met de chef-kok graag een keuzemenu samen.''

La Bon 'Apart is alle dagen geopend vanaf 10.00 uur voor een kopje koffie of thee. De keuken is vanaf 12.00 uur in bedrijf. Het restaurant is beide kerstdagen geopend voor het diner dat naar keuze uit vijf of zes gangen bestaat. Er zijn alleen op tweede kerstdag nog enkele tafels vrij. Wie bij Le Bon 'Apart wil overnachten heeft de keuze uit zeven standaard kamers, twee luxe kamers en een superluxe kamer die ook dienst kan doen als bruidssuite. Zie voor uitgebreide informatie de website: www.lebonapart.nl. Het telefoonnummer is 0183-666211.

advertentie
advertentie