Zilver Speld van KNVB voor Anton van Diepstraten

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

SPIJK - Tijdens de Jaarvergadering van SVS'65 heeft Anton van den Diepstraten de Zilveren Speld van de KNVB gekregen. Sander van Beuzekom was namens de KNVB aanwezig en bedankte Anton voor zijn verdienste in het voetbal in het algemeen en zijn verdienste voor de Spijkse voetbalvereniging in het bijzonder. Zijn vrouw Marja speldde hem de Zilveren Speld op.

Anton is al meer dan tien jaar lid van het bestuur van SVS'65. Hij heeft hierbij vrijwel alle functies, behalve die van voorzitter, bekleed. Verder is hij sinds het ontstaan van de functie ook scheidsrechterscoördinator. Anton is een aantal jaren leider van het eerste elftal van SVS'65 geweest. Momenteel is Anton naast secretaris, samen met zijn zoon Antoine, leider van het B1-elftal van de plaatselijke voetbal trots.

Naast de werkzaamheden die hij voor SVS'65 heeft verricht, is Anton actief in de arbitrage. Na in 1999 de BOS (Basis Opleiding Scheidsrechter) cursus te hebben afgerond, is Anton snel gepromoveerd naar het hoogste niveau bij de jeugd. Tijdens zijn indrukwekkende carrière heeft hij wedstrijden geleid van Ajax, Feijenoord, PSV en veel andere betaald voetbal organisaties. Ondanks zijn kwaliteiten was Anton ook altijd nog te porren voor een wedstrijd van SVS'65 waar hij als clubarbiter vele jeugd-, dames- en seniorenwedstrijden in goede banen heeft geleid. Een aantal jaren geleden heeft Anton het diploma rapporteur veldvoetbal behaald en heeft hij een aantal jaren collega scheidsrechters beoordeeld. Tegenwoordig houdt Anton zich bezig met het begeleiden van beginnende scheidsrechters. Binnen de Gorinchemse Scheidsrechters Vereniging (GSV) is Anton uitgegroeid tot één van de spelregelkenners van de vereniging. Hij is twee keer spelregelkampioen van de GSV geweest en hij heeft de 'Van Brouwershaven-trofee' gewonnen. Tegenwoordig is Anton voorzitter van de spelregelcommissie.

Naast de vele leden van SVS'65 werd de GSV vertegenwoordigd door de bestuursleden Ron Collé, Henk van Hoogdalem en Sjors de Jong.

advertentie
advertentie