COPD-lunch voor longpatiënten Beatrixziekenhuis

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis hielden woensdag 23 november in samenwerking met het Astmafonds een COPD-lunch. Dertig patiënten werden hiervoor samen met hun partner of een ander familielid uitgenodigd. In Hotel Gorinchem konden zij genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

De COPD-lunch werd druk bezocht. ,,Bijna alle mensen die we hebben uitgenodigd bezochten de bijeenkomst", zegt Tineke Hoogewerf, longverpleegkundige in het Beatrixziekenhuis. ,,Ze vonden het erg fijn om met lotgenoten een middag door te brengen." Zo konden zij even aan iets anders denken dan hun ziekte. ,,Daarnaast zijn we blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken door het Astma Fonds," vult haar collega Theodora Vastenburg haar aan. ,,Dat kleine beetje extra bieden aan patiënten vinden we namelijk erg belangrijk."De mondharmonicagroep 'Ademnoot' die bestaat uit COPD-patiënten zorgde voor een vrolijke noot.

In Nederland lijden ruim 300.000 mensen aan COPD. Het Astma Fonds zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Het Astma Fonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. Daarom financieren zij wetenschappelijk onderzoek. Ook werken zij aan gezonde lucht binnen en buiten voor iedereen. Daarnaast komen zij als patiëntenvereniging op voor de belangen van longpatiënten.

advertentie
advertentie