Technasium Merewade College wint onderwijsprijs

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Merewade College aan de Wijdschildlaan in Gorinchem heeft all reden voor het vieren van een feestje. Nog maar net draagt deze school het predikaat Technasium en nu al valt één van de eerste projecten van de Technasiumafdeling in de prijzen.'Het eerste project heeft de Onderwijsprijs van de Eindhoven School of Education, een onderdeel van de Technische Universiteit, gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt voor een onderwijsontwerp van grote bètadidactische kwaliteit, originaliteit en verzorging.

Bij Technasiumonderwijs werken leerlingen in kleine groepjes zelfstandig aan een opdracht die rechtstreeks uit de praktijk komt. Het Merewade College heeft voor dit eerste project samengewerkt met Damen Shipyards. Bij Damen worden onder andere werkschepen gemaakt en de leerlingen van het Merewade College hebben zich gebogen over een probleem waar Damen al een tijd een oplossing voor zoekt: hoe kun je vanaf een boot, midden op zee, veilig overstappen op een windmolen.

De leerlingen hebben in stappen het probleem geanalyseerd en zijn op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. Op woensdag 23 november hebben de projectgroepen aan twee maritiem ingenieurs van Damen Shipyards verteld en laten zien hoe zij dit probleem denken te kunnen oplossen. De medewerkers van Damen waren onder de indruk van de originaliteit van de getoonde ideeën en het heeft stof tot nadenken opgeleverd. De leerlingen van het Technasium buigen zich inmiddels al weer over allerhande nieuwe problemen.

Meer informatie over het Technasium is in te winnen via: 0183-656868 of technasium@merewade.nl.

advertentie
advertentie