Chefkok Mohamed El Harouchi nog in coma

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De 35-jarige chefkok Mohamed El Harouchi van restaurant Solo is in de nacht van donderdag op vrijdag levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij reed 's nachts rond 5.00 uur over de Arkelsedijk in Gorinchem en vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht. Zijn auto kwam onderaan de dijk, ongeveer tien meter verderop in een tuin aan de Arkelse Onderweg op de kop tot stilstand. Naast de politie kwamen ook de brandweer, ambulancedienst en de traumahelikopter. Voorzichtig haalden de hulpverleners het slachtoffer uit de auto. Een ambulance bracht hem in kritieke toestand naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem waar hij enkele dagen in coma lag en artsen weinig hoop gaven. Afgelopen weekeinde leek het iets beter te gaan en kon het slachtoffer worden vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Mohamed El Harouchi is nog niet buiten levensgevaar.

Chefkok Mohamed El Harouchi is een bekende Nederlander geworden toen restaurant Solo een Michelinster ontving vanwege de bijzondere combinatie van Europees traditionele keuken en Marokkaanse gerechten en kruiden. Restaurant Solo kwam hiermee meermalen in het landelijke nieuws en diverse vakbladen publiceerden regelmatig over de keuken van chefkok Mohamed El Harouchi. Ook nu staan de Michelinsterren in culinair Nederland weer volop in de belangstelling, maar compagnon en bedrijfsleider Marcel Hak heeft daar momenteel niet het hoofd naar staan. ,,Dat heeft voor ons nu helemaal geen prioriteit," zegt hij. ,,De komende dagen zijn voor Mohamed cruciaal. Daar gaan onze gedachten naar uit. We hebben met de familie afgesproken voorlopig geen interviews af te geven. Het restaurant gaat deze week wel weer open. We zullen vanavond (dinsdag) met het team spreken."

Mohamed El Harouchi is een geboren en getogen Gorcumer. De Marokkaanse gemeenschap in Gorinchem reageert geschokt. ,,We zijn zo machteloos," vertellen vrienden van de familie, ,,het enige dat we kunnen doen is bidden en hopen op een wonder." Familie en bekenden houden elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen.

,,Hij is altijd zo serieus bezig met zijn vak. Vroeger op de opleiding al. Wij werkten in een shoarma-zaak en daar leerde hij ons hoe de uitjes precies gesneden moeten worden en hoe je een sausje lekker kan maken. Mohamed is zo'n gepassioneerd vakman. Hij heeft Gorinchem op de kaart gezet en hij is een voorbeeld voor ons allemaal."

advertentie
advertentie