ZVG bekert door

26 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ZVG heeft donderdag de lastige bekerwedstrijd tegen FCK de Hommel 2, uitkomend in de Hoofdklasse Futsal, gewonnen met 3-2. De Gorcumse zaalvoetballers gaan nu in de koker voor de volgende ronde om de KNVB beker. Deze wedstrijd word waarschijnlijk op vrijdag 16 december gespeeld.

De Hommel begon goed aan de wedstrijd met meer bal bezit dan ZVG. Nadat aanvoerder Christiaan Perrier een aardige kans gemist had was het De Hommel die een lopende man vond en zo keeper Joost verberk verraste in de lange hoek. Na deze goal zocht ZVG meer en meer de aanval. Na wat kleine kansjes was het toch De Hommel die een 2-0 voorsprong nam. Perrier protesteerde en kreeg een gele kaart wegens praten.

Na rust zette het team van coach Tutu N"ndona vol druk op de verdediging van De Hommel en dit leidde tot veel balbezit voor ZVG. De keeper van De Hommel was een echte sta in de weg voor ZVG. Maar na diverse redding zag hij uiteindelijk toch een keiharde punter van Perrier in de verre kruising belanden. Na deze goal was het ZVG die het spel maakte. De Hommel moest achteruit en dit leidde tot kansen voor ZVG. De 2-2 werd ingeleid door Kamal Ettaoufiki die Perrier zocht, die op zijn beurt Zeki Laaiti vond bij de tweede paal: de gelijkmaker was een feit.

Kort daarop zette een vrije bal voor De Hommel de wedstrijd op zijn kop. De aanvoerder van de thuisploeg wachtte zo lang dat hij een gele kaart kreeg. De vrije bal leverde niks op, maar ZVG had nu een man meer. De eerste de beste kans voor ZVG was gelijk raak: Kamal Ettaoufiki speelde in op Jamy Goemaat, die de bal in een keer door speelde op Zeki Laaiti. Zeki prikte de 3-2 binnen met nog vier minuten op de klok. In de slotminuten kwam ZVG onder druk te staan al kreeg het in de counter ook kansen. Doelpunten vielen er niet meer. Kaarten wel: een speler van De Hommel zag geel nadat hij Christiaan Perrier neer schopte.