SVW pas in de verlenging langs tien man van NOAD'32

26 november 2011 om 00:00 Nieuws

Eerste periode voor de Gorcumers

SLEEUWIJK - In een slechte wedstrijd veroverde SVW na een 3-1 overwinning op NOAD'32 de eerste periode in 3D. De beslissingswedstrijd in Sleeuwijk was nodig omdat beide ploegen met exact eenzelfde puntenaantal als doelsaldo als eerste waren geëindigd. In de reguliere speeltijd hielden beide teams elkaar nog in evenwicht. Daarna waren het Michiel Buitema en Tugay Tursucu die in de verlenging tegen de tien overgebleven Wijk en Aalburgers de eerste prijs sinds seizoen 2008/2009 voor de Gorcumers binnenhaalden.

Door Gerard Droog

Voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 hebben de Streepjes weer eens een prijs binnengehaald. Evenals drie jaar geleden was dat een periode. Doordat de Gorcumers na acht wedstrijden qua punten en doelsaldo exact gelijk eindigden met NOAD'32, moesten beide opponenten het op neutraal terrein tegen elkaar opnemen met als inzet de eerste periode.

Op een goed gevulde Roef schotelden beide teams het publiek een matige, maar wel spannende wedstrijd voor, die pas in de verlenging voor een winnaar zorgde. De Gorcumers, die de laatste weken een goede serie hebben neergezet, begonnen licht als favoriet aan het treffen met de Wijk en Aalburgers. SVW coach Frans Vermeulen zag het echter vooral als een gewone wedstrijd. ,,Na deze pot hebben we nog twee competitieronden te gaan. Als we die winnend afsluiten, gaan we als koploper met een goed gevoel de winterstop in. Deze beslissingswedstrijd zie ik dan ook als een gewone wedstrijd, met dat verschil dat we vanmiddag wel een prijs kunnen pakken.''

NOAD, dat zonder de geblesseerde spits John van Bergeijk aantrad, keek al snel tegen een achterstand aan. In de zevende minuut kreeg Toefik El Amghar uit een counter de bal op rechts en gaf die op maat voor aan de mee opgekomen Tugay Tursucu (1-0). De Wijk en Aalburgers stelden daar weinig tegenover. Pas in de 30ste minuut moest doelman Geoffrey van der Boor handelend optreden op een strak schot van Henri Schouten. Balverlies van aanvoerder Christiaan Damen luidde echter de gelijkmaker in. Hij verspeelde in de blessuretijd van het eerste bedrijf knullig de bal waardoor Carlo Riedijk vrij voor sluitpost Van der Boor kwam te staan (1-1).

,,Tot dat moment gaven wij weinig weg,'' liet Damen na afloop weten. ,,Het is natuurlijk best zuur als je zo de rust in gaat in plaats van met een voorsprong.'' NOAD putte uit die late treffer de nodige moed en begon beter en feller aan het tweede bedrijf. Het Aalburgse offensief duurde echter welgeteld tien minuten. NOAD aanvoerder Mark Bouman kwam ter hoogte van de middenlijn te hard in op Melvin Scheffer. Het kwam hem achtereenvolgens op zijn tweede geel en dus rood te staan. De wedstrijd kantelde daarna in Gorcums voordeel zonder dat er een uitgespeelde kans voor de Gorcumers te noteren viel, met als gevolg een 1-1 stand na 90 minuten, dus moest er verlengd worden op De Roef. Een zelfde spelbeeld, SVW was optisch de bovenliggende ploeg en de Aalburgers wachtten geduldig op een kansje. In de 102de minuut viel echter de beslissing toen Scheffers Michiel Bultema de diepte in stuurde die oog in oog met doelman Arjan Poelstra geen fout maakte (2-1). Diezelfde Bultema stond aan de basis van de 3-1 toen hij de bal onder de niet goed uitziende Aalburgse sluitpost doorschoot, waarna Tursucu zijn tweede van de middag mocht aantekenen (3-1) en de Streepjes naar de periodetitel schoot.