De Hoofdwacht is klaar voor de kerstdagen

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Sinds eetcafé annex brasserie De Hoofdwacht in 1996 zijn intrek nam in het monumentale pand aan de Grote Markt is het niet meer uit de Gorcumse binnenstad weg te denken. De informele sfeer, het brasserie gevoel, de laagdrempeligheid, maar vooral de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maakte van De Hoofdwacht een meer dan aantrekkelijke horeca gelegenheid. Met René Turk weer aan het roer, hij keerde na een aantal jaren weer terug op het oude nest, worden de accenten wat verlegd en komt er een winterterras. Voor het echter zo ver is, focust De Hoofdwacht zich eerst op de komende kerstdagen.

door Gerard Droog

De voorbereidingen voor het aanstaande kerstdiner zijn in volle gang bij Eetcafé De Hoofdwacht. In het monumentale pand aan de Grote Markt, dat vroeger dienst deed als garnizoenshoofdkwartier en later als bankgebouw, kan men op beide kerstdagen weer terecht voor een sfeervol diner in brasseriestijl. Terug van weggeweest is bedrijfsleider René Turk. Hij zwaaide de scepter in De Hoofdwacht al eens van 2000 tot 2003.

Na omzwervingen bij het gerenommeerde restaurant Kastanjehof in Lage Vuursche en het Grand Hotel Karel V in Utrecht, kwam hij dit jaar bij toeval eigenaar Reggie Ginus tegen. ,,Die liet me weten dat hij op zoek was naar een bedrijfsleider voor De Hoofdwacht,'' laat de Bussummer weten. ,,Lang hoefde ik daar niet over na te denken. Ik had al een aantal hele leuke jaren bij De Hoofdwacht doorgebracht. Het was net of ik weer thuis kwam, het voelde direct weer goed aan. Het is een prachtig bedrijf, het was gewoon een gevoelskwestie.''

De kracht van De Hoofdwacht is volgens René de laagdrempeligheid. ,,Het is een sfeervolle en gezellige brasserie in een prachtig monumentaal pand op een fraaie locatie, maar tegelijkertijd ook informeel. Zonder dat wij aan de formule iets willen veranderen, gaan we wel de accenten wat verschuiven. Er zal nog meer de nadruk op het brasseriegevoel worden gelegd. Dat willen wij meer gaan uitdragen. Daarnaast gaan we ook iets met de kaart doen. Ik bedoel dat wij daar wat meer variatie in gaan aanbrengen. Zo komt bijvoorbeeld de club-sandwich weer terug op de lunch kaart en gaan we meer aandacht aan de presentatie en details schenken. Daarnaast komt er deze winter ook een winterterras voor de zaak met grote vierkante parasols, windschermen en heaters,'' laat hij enthousiast weten.

De Hoofdwacht, die zeven dagen per week vanaf 11.00 uur 's ochtends open is, beschikt niet alleen over een uitgebreide lunch- en dinerkaart, maar biedt ook de mogelijkheid voor een High Tea arrangement. Naast de fraaie entourage en laagdrempeligheid staat De Hoofdwacht eveneens bekend om zijn prima prijs/product verhouding. Dat is terug te vinden in het uitgebreide kerstmenu.

Op eerste kerstdag vanaf 17.00 uur en tweede kerstdag vanaf 12.00 uur kan gekozen worden uit een vier, vijf of zes gangen menu. René Turk: ,,Het zijn geen vastgestelde menu's. Onze gasten kunnen op beide kerstdagen per gang uit diverse gerechten kiezen. Daarnaast kan men ook kiezen voor een wijnarrangement. Voor de kleintjes serveren wij een kindermenu. Reserveren is wel aanbevolen omdat je anders de kans loopt dat wij vol zitten,'' besluit hij.

Meer info: De Hoofdwacht, Grote Markt 6, 4201 EA Gorinchem. Tel: (0183) 638880. www.hoofdwacht.nl

advertentie
advertentie