Rapid Heren 1 sluit kalenderjaar goed af

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rapid Heren 1 moest in het laatste competitieweekend van 2011 tegen het laaggeklasseerde Olympia aantreden. Laatste wedstrijd, dus moest er met een goed gevoel de winterslaap gevat kunnen worden. Na 9 minuten was het gelijk raak; Sander van Gulik scoorde zijn eerste van de middag. In de 13e en 20e minuut scoorde Titus de Wal tweemaal op bijna identieke wijze, hij trok naar binnen en schoot makkelijk raak. Van de 25e minuut tot de 27e minuut was het vervelend voor Olympia. Rapid ging in twee minuten tijd van 3-0 naar 6-0. Tweemaal was het spits Van Gulik en eenmaal Jan Imkamp. Olympia kon de eerste helft aanvallend weinig tegenover stellen, de aanvallers kwamen door prima organisatie achterin nauwelijks in het spel voor.

De tweede helft begon Rapid iets minder geconcentreerd, maar bleven de aanvallende intenties duidelijk. Na 6 minuten maakten de Zeeuwen uit een goede strafcorner er 6-1 van. Maar in de 52e en 59e minuut maakte de 35-jarige Sander van Gulik er weer 8-1 van. Daar lieten de Gorinchemmers het niet bij. Leon Hekman en ook nog tweemaal de Werkendammer Jan Imkamp zetten de dubbele cijfers voor Rapid H1 op het bord. De uitploeg maakten nog een strafcorner waardoor de uitslag van 11-2 op het formulier gezet kon worden.

In maart pas beginnen de heren aan de tweede helft van de competitie. Promotie moet dan echt worden afgedwongen.