Alweer een antiek clubrecord van PCG verbeterd

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Op de sprintkampioenschappen van de zwemkring Rotterdam en omstreken heeft PCG weer goed gepresteerd. Het lukte Jan-willem den Dunnen weer een antiek clubrecord uit 1985 uit de boeken te zwemmen, dit keer op de 50 meter vrije slag. De tijd van Villi Adam was in 1985 gezet op 25,50 seconden. Jan-willem wist dit te verbeteren tot 25,42 seconden. Niet alleen een clubrecord, deze tijd was ook goed voor de bronzen medaille. Jan-willem zwom ook op de 50 meter rugcrawl naar een derde plaats.

Ook Ilse Wijnmaalen wist een clubrecord te zwemmen, zij deed dit op de 50 meter rugcrawl. Haar eindtijd van 36,86 was net niet voldoende voor een podiumplaats.

Robin Iking ging wel voor een podiumplaats. Op zijn favoriete slag, de 50 meter schoolslag wist hij de zilveren medaille te veroveren in een eindtijd van 31,48 seconden. Een verbetering van zijn persoonlijke record met één honderdste van een seconde! Sprintspecialist Sietze Noorduijn wist naar een derde plaats te zwemmen op de 50 meter vrije slag, brons in een tijd van 26,26 en een ruime verbetering van zijn PR.

Esmeralda van Werkhoven, ook een sprintspecialist, haalde de bronzen medaille op de 50 meter schoolslag. Ook zij heeft haar PR verbeterd en eindigde in een tijd van 40,28.

De overige PCG-deelnemers (zie de foto) zwommen verschillende persoonlijke records, maar kwamen vandaag net te kort voor een podiumplaats.

advertentie
advertentie