Waterpoloërs pakken de draad weer op

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de vorige thuiswedstrijd liep het team van captain Chiel den Otter op tegen het eerste verlies in een competitiethuiswedstrijd sinds 19 januari 2008. Afgelopen zaterdag begon de ploeg aan een nieuwe serie. SBC 2000 uit Breda kwam zaterdagmiddag op bezoek en voor volgepakte tribunes zag het publiek dat Lennart van Wieren voldoende hersteld was om zijn rentree te maken.

Vooral in de eerste helft van de wedstrijd gaf PCG vol gas en hoewel er genoeg kansen werden gemist waardoor SBC 2000 via snelle tegenaanvallen gevaarlijk kon worden werd het snel duidelijk dat PCG deze wedstrijd zou gaan winnen. Keeper Jochem van Wieren stak in ouderwets goede vorm en ook de verdediging van PCG alert was. Zo kon SBC 2000 maar twee keer tot scoren komen, maar toen stonden de doelpunten van Chiel den Otter, Robbert van Gool en Menno Cloostermans al op het scorebord en nadat het 3-2 was geworden liep PCG uit naar 6-2 met nog eens drie doelpunten van Menno Cloostermans.

In de tweede helft van de wedstrijd nam PCG wat gas terug, bleef de wedstrijd controleren en liep verder uit. SBC 2000 mocht nog een keer scoren, maar met drie doelpunten van Bert van Dam en een afsluitende treffer van Mark van den Brom werd het 10-3. Coach René Schoffelmeer was tevreden over het vertoonde spel. ,,Een mooie voorbereiding op de uitwedstrijd tegen koploper SVH 2, dat volgende week op het programma staat. Daarom ben ik ook zo blij met de rentree van Lennart van Wieren en hoop dat hij snel terug komt op zijn oude niveau.''