Jonge muzikanten in concert

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Groep 5 van de School met de Bijbel in Herwijnen geeft vrijdag 2 december een concert samen met de plaatselijke fanfare Wilhelmina. Het is de afsluiting van een gezamenlijk muziekproject.

De leerlingen hebben eerst in september vier theorielessen gekregen over blaasmuziek. Dit lessenprogramma heet Windvlaag. Leden van Wilhelmina kwamen tijdens de lessen vertellen over hun muziekinstrumenten en het plezier dat ze beleven aan samen spelen. Het vervolg is de Blazersbende: in acht wekelijkse lessen van een uur is een speciaal gecomponeerd stuk ingestudeerd dat vervolgens samen met de muziekvereniging wordt uitgevoerd. Zowel de praktijk- als de theorielessen zijn gegeven door gediplomeerde docenten van de Plantage, centrum voor de kunsten in Tiel. Het project wordt gefinancierd door de school, de muziekvereniging en door subsidie en sponsoring.

De partijen zijn van plan ook de komende twee jaar de kinderen van groep 5 deze lessen aan te bieden. Fanfare Wilhelmina kan wel wat jonge aanwas gebruiken. De ervaring leert dat van elke klas wel een paar leerlingen de smaak te pakken krijgen en lid worden van de plaatselijke muziekvereniging. Via Wilhelmina kunnen ze muziekles krijgen en al snel meespelen in het leerlingenorkest. Vervolgens stromen ze door naar het 'grote orkest'.

Het concert op vrijdag 2 december begint om 19:30 uur en duurt ongeveer een uur. Het vindt plaats in dorpshuis De Poort in Herwijnen. De toegang is gratis, maar er wordt wel een verloting gehouden. De opbrengst wordt gebruikt om het project de komende jaren te kunnen voortzetten.

advertentie
advertentie