Messiah van Händel in Gorinchem

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De eerste twee delen van Händels meesterwerk de Messiah klinken zaterdag 10 december in de Grote Kerk van Gorinchem. Dit oratorium was in de dagen van Händel al zo'n doorslaand succes dat dames werd verzocht niet in hoepelrok te komen vanwege de ruimte die dit innam, om daardoor meer kaarten te kunnen verkopen.

,,De kaartverkoop is inmiddels ook hier gestart en ook nu zit er meerwaarde aan de opbrengst," aldus een zegsman van Stichting Musica Aeterna, die het concert organiseert. Eén van de doelstellingen van deze Stichting is namelijk om klassieke muziek dichter bij jongeren te brengen, daarom is het concert gratis voor jongeren tot en met 18 jaar en kunnen studenten voor slechts 15 euro genieten van dit meesterwerk. Dit is mogelijk gemaakt door de ruimhartige sponsoring van Bouwbedrijf BM van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam. De overige bezoekers kunnen via de website musicaaeterna.nl ook voordelig aan kaarten komen (€ 19). Vóór aanvang van het concert kost een kaart aan de kassa € 23.

Interessant gegeven is dat vanaf 20.15 uur dirigent Niels Kuijers een korte inleiding zal houden en enkele bijzondere details uit de Messiah zal toelichten, ondersteund door koor en orkest. Dit sluit aan bij een andere doelstelling van stichting Musica Aeterna, namelijk om in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden klassieke muziek dicht bij de mensen te brengen en een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De stichting werkt zonder winstoogmerk en draait volledig op vrijwilligers.

Uitvoerenden: Het bekende en gewaardeerde Vocaal Ensemble Cantate uit Gorinchem en vier jonge veelbelovende solisten; Linde Schinkel (sopraan), Noa Frenkel (alt), AdrianFernandes (tenor) en JankoFraanje (bas). Koor en solisten worden begeleid door het professionele barokorkest Collegium Musica Aeterna en het geheel staat onder leiding van Niels Kuijers. Reserveren kan viade website www.musicaaeterna.nl

advertentie
advertentie