Carrière Event Rabobank: Toekomst voor jongeren gunstig

2 december 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost verzorgde 29 november een Carrière Event in de Til in Giessenburg. Zo'n 75 jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio, waaronder UWV, Syndion, Merforden Mourik, zorgden voor goed bezette zalen.

De avond werd geopend door Frits Feenstra, manager Private Banking en Bart van den Bosch, voorzitter van de Rabobank Jongerenraad. Hierna sprak Thijs Geijer van Rabobank Nederland over de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt in de Alblasserwaard en Gorinchem. Een van de ontwikkelingen die Geijer aangaf was dat de groeisectoren de informatie- en communicatiebranche zijn. Ook in de zakelijke dienstverlening liggen voor jongeren diverse kansen. Jongeren in de Alblasserwaard zijn ondernemers. Dit blijkt uit de cijfers: 1 op 10 start-ups is van een ondernemer die jonger is dan 25. Op dit moment is de arbeidsmarkt voor jongeren met een tijdelijk contract minder gunstig. Deze ontwikkeling hangt samen met de economische situatie. Kansen op de arbeidsmarkt ontstaan voor jongeren door de toenemende vergrijzing in het gebied en de digitalisering.

Na de lezing van Geijer gingen de aanwezigen uiteen en volgden zij workshops op het gebied van Social Media, Jezelf Presenteren en de workshop van de Kamer van Koophandel over het Starten van een eigen bedrijf. De avond werd afgesloten met een banenmarkt. Hier stonden diverse bedrijven als Ernst & Young, Syndion, Merford, Mourik, Rabobank, TempoTeam en UWV. De jongeren konden zich hier in een informele setting laten informeren over hun kansen bij deze bedrijven en de sectoren waar deze bedrijven voorstaan.

advertentie
advertentie