Sfeervol kerstconcert De Bazuin

2 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor de 23e keer verzorgt de Koninklijke Harmonie De Bazuin zaterdag 17 december een kerstconcert in de Grote Kerk van Gorinchem. Het beloofd een gevarieerd en veelzijdig concert te worden met optredens van 'The New Classic Generation' en de 'Poolse nachtegalen' uit Poznan. Verder is er een verrassingsoptreden van een gastsolist. Wie dat is, blijft nog even geheim. Het concert vangt aan om 19.30 uur in de Grote Kerk in Gorinchem. De kerk is vanaf 19.00 uur geopend voor het publiek. De entree bedraagt 10 euro.

Het is inmiddels een traditie die niet meer is weg te denken uit Gorinchem: het kerstconcert van De bazuin. Ook dit keer hebben zij er alles aangedaan om het publiek een leuk en vooral afwisselend programma te presenteren. The New Classic Generation wordt ook wel het Nederlandse antwoord op Il Divo genoemd. De tenoren, Michael van Hoorne, Koen Iking en Bart Minster, trakteren het publiek op bekende melodieën zoals 'mamma', 'you raise me up', 'I can't help falling in love' en tal van ander bekend in het gehoor liggend lichtklassiek repertoire. Natuurlijk ontbreekt het tijdens het optreden van deze heren niet aan een flinke dosis humor.

De Poolse nachtegalen, het befaamde jongenskoor uit Poznan, verleent ook haar medewerking aan het Kerstconcert van De Bazuin. Het in middels de derde keer dat De Bazuin dit koor vraagt op te treden tijdens het kerstconcert. Het koor dat in 1884 is opgericht, bestaat uit ruim 50 jongens en mannen. Vanaf 1990 is Szymon Daszkiewicz de dirigent van het koordat op het orgel wordt begeleid door Krzysztof Lesniewisz. Het koor heeft opgetreden in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België, Denemarken, Italië, Engeland en Oekraine. In al deze landen oogstte het koor grote waardering voor het optreden. Het koor zingt kerkmuziek, maar er staan ook klassieke stukken op hun programma.

Natuurlijk laat De bazuin ook een staaltje van hun kunnen zien tijdens dit sfeervolle concert. Onder leiding van dirigent Henk Bonekamp brengt De Bazuin herkenbare en swingende muziek die prima past in de kerstsfeer.

Entree is €10.- inclusief een kopje koffie in de pauze. Kaartverkoop bij de Bruna in het Piazza Center en in de Primera winkels in de binnenstad en op Oost. Ook op de concertavond is er kaartverkoop.

advertentie
advertentie