GKV trakteert enthousiast publiek op fraaie zege: 20-17

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Wederom een kolkende oranje-massa in de sporthal. Hoopvol, maar tegelijk ook angstig voor wat komen gaat. Vorige week kreeg GKV een flink pak op de broek. Nu, tegen een meer gelijkwaardige ploeg is er de drang het thuispubliek te laten zien dat er weldegelijk kan worden gewonnen in de nieuwe Van Rappard-hal. Alle ingrediënten waren dus voorhanden voor een spannend potje korfbal.

GKV startte sterk, opende de score en stond vooral de eerste helft verdedigend goed. Excelsior leek wat minder in de wedstrijd te zitten, miste veel kansen en leek overbluft door de felle start van de thuisploeg. Via Arjan de Hoog, die een slim ingestudeerde vrije bal benutte, drie keer Eliza Roest en Gert Jan Meerkerk namen de Gorcumers al snel een 5-2 voorsprong. Die werd niet meer weggegeven. GKV was oppermachtig en Excelsior keek hulpeloos toe hoe het gat steeds iets groter werd. Bij de gasten was het vooral Mark van Bommel die niet kon brengen wat hij normaal doet waardoor hij na de rust op de bank mocht plaatsnemen. In de tweede helft liet GKV zien over meerdere schijven te kunnen scoren en waren het vooral de dames Maren den Besten, Saskia de Waard en Kim van Meteren die de scores voor hun rekening namen. Even leken de gasten zich iets te herstellen en vooral bij een 19-13 stand een kwartier voor tijd kropen ze rap dichterbij via drie doelpunten snel achter elkaar. De Waard schoot echter via een trefzeker afstandsschot de Delftse hoop aan stukken. Excelsior scoorde nog één keer, maar dat bleek niet genoeg. Met nog een paar minuten op de klok barste het kabaal op de tribunes los en kregen de Gorcumse korfballers een daverend applaus waarop de spelers enthousiast het publiek bedankten voor alle steun. Eindstand: 20-17. Scores: Gert Jan Meerkerk 6, Eliza Roest 5, Niels Zandee 3, Maren den Besten 2, Saskia de Waard 2, Arjan de Hoog, 1, Kim van Meteren 1. Zaterdagavond 10 december speelt GKV wederom voor eigen publiek. Tegenstander is de nummer 2 van de ranglijst Eibernest/Vrolijk 1. De wedstrijd begint om 18.05 uur.