Sprookjes komen tot leven bij Toltheater

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Corrie en andere sprookjesfiguren. Dat is de titel van het toneelstuk dat de acteurs en actrices van het Toltheater komende weken maar liefst 11 keer op de planken neer zullen zetten. Eerder al stond dit gezelschap, dat een onderdeel is van Syndion stichting voor mensen met een handicap, op de planken met voorstellingen als 'De gouden recessie' en 'Plooibroek en hanekam'.

Corrie en andere sprookjesfiguren is een hilarisch toneelstuk over de oeroude sprookjes die in een superhip en eigentijds jasje zijn gestoken. Corrie -'maar iedereen noemt me Doornroosje'- is een flinke meid die voor zichzelf kan opkomen, de ontluikende liefde van roodkapje met een wolf met imagoproblemen en een vergeetachtige fee die de weg kwijt is, een prins die niet op zoek is naar liefde maar naar rijkdom..en dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Deze voorstelling is gemaakt en geregisseerd door Corine Fortuijn en Glenn Vergoossen. Glenn heeft een acteursopleiding gevolgd in Tilburg, Corine heeft in Utrecht de regieopleiding gevolgd. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het script en de regie. Aan deze productie werken acht acteurs mee.

advertentie
advertentie