Kozakken Boys bovenaan na geslaagde inhaalrace

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys mag zich een week lang koploper van de hoofdklasse B noemen. Door een verdiende overwinning op Achilles Veen passeerden de Werkendammers koploper Scheveningen, dat niet aan spelen toe kwam. Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat Kozakken Boys met de volle buit uit Veen zou vertrekken. Al binnen twee minuten strafte Frans van den Steenhoven een foutje van doelman Basjan Munten af die een inzet van Roel van Delft uit zijn handschoenen liet glippen (1-0). Toen dezelfde Van Delft halverwege het eerste bedrijf de 2-0 aantekende leek het pleit beslecht voor de gasten. Na de kantwisseling was echter een herboren Werkendamse formatie te zien. Het tempo werd aanzienlijk opgeschroefd en het wachten was op de aansluitingstreffer. Die viel al binnen tien minuten toen Leon Bot doelman Ferdi Kwetters verraste met een stift. Pas in de slotfase van de streekderby gingen de Boys erop en erover. Eerst was het opnieuw Bot die de gasten met een pegel in het kruis langszij bracht, nauwelijks een minuut later joeg Sjoerd van der Waal van afstand uit een vrije trap de bal via onderkant lat voor de derde maal achter de Veense sluitpost. Eindstand: 2-3.