Raptim moet geschorste spits het hele seizoen missen

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zonder de langdurig geschorste Ayhan Uslu, twee punten aftrek en een voorwaardelijke verwijdering uit de competitie op zak maakte Raptim in de tweede helft een goede indruk tegen nummer drie GVV. Het gemis van Uslu deed zich direct voelen. ,,Als Ayhan er vanmiddag bij was geweest hadden we de drie punten in eigen huis gehouden", liet aanvoerder Galip Bas na afloop weten. Nu bleef de stand op een nat en guur Molenburg steken op 1-1.

Ondanks het verdienstelijke gelijkspel tegen het hooggeplaatste GVV was de sfeer bedrukt. Vorige week kreeg Raptim van de KNVB de straf te horen vanwege het op 16 oktober gestaakte duel tegen FC Engelen. Arbiter De Ruiter uit Tricht hield het toen in de rust voor gezien omdat hij zich bedreigd voelde. In datzelfde duel kreeg spits Ayhan Uslu tweemaal rood voorgehouden. Hij kreeg van de voetbalbond tot en met twee juni 2012 een speelverbod opgelegd zodat voor hem het seizoen er al vroegtijdig op zit. In de strafmaat voor Raptim werd door de KNVB zwaar getild aan het feit dat eerder het jaar de bekerwedstrijd tegen Asperen ook het einde niet haalde. Het kwam de club van voorzitter Goof van de Lugt te staan op twee punten aftrek, tweehonderd euro boete en een voorwaardelijke straf van een jaar waarin de Gorcumers zich geen enkele misstap meer kunnen permitteren omdat ze anders uit de competitie worden gezet. ,,Een pittige straf", liet een teleurgestelde Van de Lugt weten. ,,Dat wordt de rest van het seizoen met de handrem erop spelen."

Het gemis van doelpuntenmachine Uslu liet zich direct voelen. Al in de achtste minuut kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Hassan Birgol in het strafschopgebied onreglementair werd gestuit. Aanvoerder Galip Bas schoot vanaf de stip de bal echter recht tegen doelman Rick van Tussenbroek aan zodat dat feestje geen doorgang kon vinden. Nauwelijks vijf minuten later kwam GVV op voorsprong. Marcel van der Heijden kon zomaar door het centrum oprukken en liet de prima keepende Yakup Uysal kansloos (0-1). Nog geen minuut later leek de 0-2 te vallen, maar GVV-aanvoerder Thierry van Mourik zag zijn kopbal op de bovenkant van de deklat belanden. De thuisploeg had voor de thee wel meer balbezit, maar wist nagenoeg niets te creëren en moest daarnaast op haar hoede zijn voor de razendsnelle counters van de gasten. Na rust bracht coach Murat Tatli Suleyman Koyuncu voor Yildiray Toktas wat direct voor meer dreiging zorgde. De goed spelende Dylan van Beest stond aan de basis van de gelijkmaker. Hij veroverde in de 55ste minuut ter hoogte van de middenlijn de bal en stuurde Muhammed Gokdemir de diepte in waarna de spits fraai in de verre hoek de 1-1 binnenschoot. De thuisploeg geloofde na deze treffer weer in eigen kunnen en zag Yilmas Toktas, Baris Hosafci en wederom Gokdemir een aantal honderd procent-kansen missen. Daartegenover moest doelman Uysal een paar maal zijn kunsten vertonen bij een aantal counters van de bezoekers zodat de eindstand al vroeg in het tweede bedrijf op het scorebord prijkte.