Genomineerden Gorcum SportGala bekend

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De tweede editie van het Gorcum SportGala wordt vrijdag 27 januari 2012 gehouden in Schouwburg De Nieuwe Doelen. De nominaties zijn bekend geworden voor de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar 2011. De categorieën Sportvrijwilliger en Sportinitiatief worden eind deze week bekend gemaakt. Uit meer dan 50 voordrachten heeft een onafhankelijke jury per categorie drie genomineerden aangewezen. Op 27 januari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het Gorcum SportGala.

Genomineerd voor Sportman van het jaar zijn: Floris de Ridder. De Ridder speelt op het hoogste niveau hockey bij SV Kampong en Jong Oranje, Rachid Maachi, korfballer GKV, afscheid genomen na promotie naar de hoofdklasse in de zaal en Djordy Schaaf, vorig jaar sporttalent van het jaar, doet nu mee met de grote jongens en werd nationaal jeugdkampioen van Nederland.

Sportvrouw van het Jaar: de genomineerden zijn Riikka Kelja, verschillende zeges behaald op nationale- en internationale toernooien met crossduatlon, run-bike-run, crosstriatlon, etc, Suzanne Struik, korfbalinternational, Wereld kampioen geworden en Emmy Muilenburg, voetbalt al jarenlang en is een inspirerende aanvoerster van GJS Dames 1, zijn genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar.

Sportploeg van het Jaar: genomineerd zijn GKV (kampioenschap behaald in de zaal en daarmee gepromoveerd naar de hoofdklasse), Bridgeclub Gorkum (2 koppels van het 1e team van BC Gorkum behaalden promotie van de tweede naar de eerste divisie door 1e en 2e te worden, dit is het op één na hoogste niveau in Nederland) en PCG (waterpolo heren 1 kampioen en finalist van de districtbeker competitie).

In de categorie Sporttalent van het Jaar zijn Danique Lauritsen waterpoloster bij PCG, Caya Bullee , maakt deel uit van de topsportselectie GVT Hazenkamp uit Nijmegen en versloeg tijdens een internationaal toernooi in Deventer de kersverse Nederlands kampioene op de balk en Quint Gerdes (ook waterpolo'er bij PCG) genomineerd.

Kijk voor meer informatie over het SportGala op www.gorcumsportgala.nl

advertentie
advertentie