Voorstellingen theater 't Pand

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de akoestische muziek van Michon klinkt de vurige inspiratie van het zuiden en van het Portugese taalgebied. Zangeres Michon Sprengers is bij een steeds groter publiek geliefd vanwege haar warme altstem, loepzuivere timing en pure dictie. In het programma Miquela Passion neemt Michon haar publiek mee op een muzikale wereldreis.

De gemeenschappelijke factor in alle nummers van Miquelá Passion is het gevoel van 'saudade'. Niet alleen de Portugese muziek, ook veel Amerikaanse jazz- en bluessongs blijken dat gevoel te bevatten.Het inspireerde de band zelfs tot het schrijven van eigen stukken in verschillende talen, waaronder het Nederlands. Of het nu gaat over grote thema's als een verloren liefde, eenzaamheid en de dood, of over iets breekbaars als de zorg om een jonge vogel: stuk voor stuk komen de nummers recht uit het hart en weten de luisteraar tot op het bot te raken.

In juni 2008 presenteerden Michon en haar band in theater Lantaren/Venster de debuutcd Art of passion, met daarop zowel Portugees als Engelstalig repertoire. Een deel van deze nummers wordt in Miquelá Passion uitgelicht en aangevuld met veel nieuw materiaal om de muzikale wereldreis te vervolmaken. Zaterdag 17 december om 20.30 uur. Entree: 9,50 euro.

Zondag 18 december is theater 't Pand maar liefst twee keer het decor voor de kerstshow van Boom en Poldervaart dans en showorkest. Deze ultieme vertolkers van het grote en kleine leed staan om 15.00 uur en om 20.30 uur op de bühne met hun showorkest. Balancerend op de grens tussen bijtende spot en milde ontroering brengen de heren hun smartlappen en kerstliederen. Entree 9,50 euro.

advertentie
advertentie