Gemeente Gorinchem kiest voor groene webhosting

9 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Vier websites van de gemeente Gorinchem worden voortaan milieuvriendelijk gehost. De wethouders Rijsdijk (Milieu) en Faro (Communicatie) hebben deze week een contract ondertekend met Webhostaanbieding uit Gorinchem die de groene dienstverlening aanbiedt.

Wethouder Rijsdijk: ,,Zorg voor het milieu hebben wij nadrukkelijk opgenomen in het coalitieakkoord.'' De gemeente Gorinchem kiest dan ook bewust voor een duurzame manier van ondernemen. Daarom kiest de gemeente waar mogelijk voor leveranciers die dit ondersteunen. Nu zullen de websites van de het Gorcums Museum, de Artoteek, het Regionaal Archief en Waardlanden gehost worden vanuit duurzame datacenters in Nederland.

Webhostaanbieding is onderdeel van het Green Fan programma. Dat is een collectief van IT bedrijven die een wezenlijke bijdrage willen leveren aan het milieu. Gezamenlijk met hun partners en eindgebruikers zorgen zij ervoor dat applicaties op een efficiënte en milieu vriendelijke manier beschikbaar worden gemaakt. Daarmee laten ze zien dat zij een bijdrage leveren aan het verminderen van CO2 uitstoot door hun IT infrastructuur onder te brengen binnen een milieu vriendelijk datacenter.

advertentie
advertentie