Bakker Bas klaar voor de feestdagen

10 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- De voorbereidingen op de komende kerst zijn bij Bakker Bas al in volle gang. Al in september worden de nieuwe trends besproken. Deze kerst zijn dat de macaron, cup-cakejes en roomchocolade. Voor onder de kerstboom kan men bij Marjolein en Bas Hendrikx terecht voor een chocoladeschilderij waarop iedere afbeelding naar keuze aangebracht kan worden. Eind januari gaat de Bakker Bas webshop online zodat klanten en bedrijven vanachter het beeldscherm hun bestellingen kunnen doen.

Marjolein Hendrikx vindt het maar niets zo net na Sinterklaas. "Het lijkt zo ongezellig nu alle Sinterklaas artikelen zijn verdwenen. Ik weet dat het niet zo is, maar wij hebben dat altijd in de eerste week na 5 december voordat onze zaak weer in de kerstsfeer wordt gebracht," laat zij bij binnenkomst weten. Het is al weer vier jaar geleden dat zij samen met echtgenoot Bas de patisseriezaak op het Piazza overnam en al weer 17 jaar geleden dat beiden op de Arkellaan dat later werd ingeruild voor de Koningin Wilhelminalaan hun 'Bakker Bas' startten. Spijt van de uitbreiding van hun bedrijf hebben ze zeker niet: "Het Piazza is een toplocatie. Door onze winkel op het Piazza hebben wij naast ons uitgebreide brood assortiment het accent meer op banket en patisserie kunnen leggen." De voorbereidingen voor de komende kerstdagen zijn bij Bakker Bas al volop aan de gang. "Die beginnen feitelijk in september al," laat Bas weten. "Dan hebben wij onze eerste besprekingen bij Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de betere banketbakkers in Nederland, waar wij lid van zijn. Dan worden de trends, recepten en verwachtingen voor de komende kerstdagen al besproken. Natuurlijk blijven traditionele artikelen zoals de roomboteramandelstaaf, de kerstkransjes en de kerststollen altijd in het assortiment." De nieuwe trends dit jaar zijn volgens Bas de macaron, een schuimkoekje, de opgemaakte cup-cakes en roomchocolade. " De roomchocolade is extra zacht van smaak," laat hij weten, "en is eigenlijk terug van weggeweest. Een andere nieuwe trend is het chocoladeschilderij. Dat is een plak chocolade van klein tot A4 formaat waarop een afbeelding van je favoriete club, je hond of poes of iets anders wordt aangebracht. Het enige wat de klant hoeft te doen is een digitale foto aan ons in te sturen, dan zorgen wij voor de rest. Een heel leuk en origineel cadeautje voor onder de kerstboom." Bij Bakker Bas komt 95 procent van al het brood, banket en patisserie uit 'eigen keuken'. Er wordt gewerkt met eerlijke grondstoffen en producten. Zo wordt alleen gewerkt met gecertificeerde chocolade en draait de bakkerij op groene stroom. Noviteit is de webshop die naar verwachting eind januari de lucht in gaat. Bas: "Onze klanten en bedrijven kunnen dan online bestellen en de bestelling op de Wilhelminalaan of het Piazza komen ophalen. Ook bestaat de mogelijkheid tot afleveren aan de deur," besluit hij trots. Meer info: Bakker Bas, Kon. Wilhelminalaan 75, Gorinchem (0183) 623581 of Bakker Bas Piazza Center, Gorinchem (0183) 622928.

advertentie
advertentie