ZVG maakt geen fout in jacht op titel

10 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ZVG heeft ook in de uitwedstrijd tegen FCK de Hommel 3 geen fout gemaakt in de jacht op het kampioenschap. Dit keer geen monsterscore maar wel een prima 2-6 op het scorebord.

Na een slordig begin kwam ZVG op achterstand. Door het missen van behoorlijk wat kansen duurde het even voordat de stand weer gelijk werd. Maar een knappe actie van Zeki Laaiti zorgde voor de 1-2 en even later nam hij ook de tweede voor zijn rekening. Hicham Farhou zorgde voor het derde doelpunt en zo pakte ZVG de controle over de wedstrijd.

In de tweede helft ging ZVG verder waar het gebleven was en domineerde de wedstrijd. Bij één van de tegenstanders ging het licht uit, hij kon vertrekken met twee keer geel en dus rood. ZVG wist één keer gevaarlijk te worden uit de man meer situatie en de keeper van De Hommel maakte een overtreding in de cirkel: penalty. Jamy Goemaat schoot de pingel goed in en zorgde voor de 1-4 op het scorebord. Het vijfde doelpunt was er één uit het boekje. De bal werd veroverd op eigen helft, vervolgens op rechts meegegeven aan Rida Assaban, die de bal in één keer hard naar de inlopende Kamal Ettaoufiki bij de tweede paal speelde. Kamal Ettaoufiki rondde deze mooie aanval prima af.

De Hommel moest komen en dus ging de keeper zich bemoeien met de aanval. Jamy Goemaat wist de bal te onderscheppen en deze eenvoudig in het lege doel te plaatsen. Het slotakkoord was voor De Hommel. Na niet goed verdedigen moest de prima keepende Ronald Weggemans ingrijpen ten koste van een overtreding. Wederom een penalty, en de eindstand van 2-6 was een feit.

Doelpuntenmakers: Kamal Ettaoufiki 2x, Zeki Laaiti 2x, Hicham Farhou 1x, Jamy Goemaat 1x.

ZVG is ook nog actief in het beker toernooi en speelt op 12 december in de achtste finale uit tegen Braakhuizen 2 die ook uitkomen in de tweede klasse. Aanvang 21:05 uur in Sporthal Heiberg in Veldhoven.