Verdiend punt voor Schelluinen tegen koploper WNC

10 december 2011 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Weer verspeelde Schelluinen een riante 2-0 voorsprong. Koploper WNC wist na de kantwissel binnen een minuut langszij de nummer laatst te komen. De thuisploeg liet echter karakter zien, bleef hard werken en had uit een aantal snelle counters de wedstrijd zelfs naar zich toe kunnen trekken. Het zou echter te veel van het goede zijn geweest zodat beide opponenten zich goed in de 2-2 eindstand konden vinden.

Na zes achtereenvolgende nederlagen waren de Schelluiners voor aanvang van het duel tegen koploper WNC terug te vinden op de laatste positie van de ranglijst. De vorig jaar uit de eerste klas gedegradeerde thuisploeg kent een dramatische eerste seizoenshelft en geldt nu in plaats van kampioenskandidaat als belangrijkste gegadigde voor rechtstreekse degradatie. In de wedstrijd tegen koploper WNC lieten elf hard werkende Scaluunse acteurs zaterdag zien zich niet neer te willen leggen bij het glorende doemscenario.

Ondanks het verdienstelijke gelijkspel tegen de Waardenburgers en het feit dat er voor het eerst sinds 1 oktober weer een puntje op het conto kon worden bijgeschreven, werd de 2-2 met gemengde gevoelens in ontvangst genomen. Na een comfortabele 2-0 ruststand gaf de thuisploeg de voorsprong binnen een minuut uit handen. Een scenario waar de blauw/witten deze voetbaljaargang al meer tegen op liepen.

De koploper begon sterk aan het duel en liet de thuisploeg het eerste kwartier alle hoeken van het veld zien. Als bij een wonder viel de bal echter niet achter doelman Jeffrey ter Veer. Bij het eerste de beste Schelluinse wapenfeit was het echter wel raak. Een vrije trap vanaf rechts werd door Jaimy Bakkenes binnen de zestien gebracht, waarna Umut Takac de bal met het hoofd verlengde en daarmee Fitim Meha vrij voor doelman Dennis Westerlaken bracht (1-0). Nauwelijks vijf minuten later waren de rollen omgedraaid toen Meha Takac de diepte in stuurde. De Sliedrechter wilde het echter te mooi doen en zag zijn lob over het Waardenburgse doel verdwijnen.

Op slag van rust werd het dan toch 2-0. Meha stuurde Bart van de Bosch de diepte in, waarna laatst genoemde fraai afrondde. Na de thee had Meha de wedstrijd al in de eerste de beste minuut kunnen beslissen. Hij werd door Takac vrij voor het vijandelijke doel gezet, maar miste jammerlijk. Een dure misser bleek later in de 64ste en 65ste minuut. Met een splijtende combinatie door het hart van de Schelluinse defensie was het WNC topscoorder André Zondag die de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Toen de oud Unitasser nog geen minuut later door Corné Nijhof volkomen ongedekt werd gelaten, bracht hij zijn ploeg zelfs langszij (2-2).

Een mokerslag voor de thuisploeg en een sein voor de bezoekers om op jacht naar meer te gaan. In tegenstelling tot eerdere optredens lieten de manschappen van Edin Curic ditmaal de koppies niet hangen. Zij lieten de bezoekers komen, maar creëerden in de counter eigenlijk de beste mogelijkheden om het duel alsnog naar zich toe te trekken. In het slotsignaal van de goed leidende arbiter Cor Bos uit Vlissingen behoedde Jeffrey ter Veer met een katachtige reactie zijn ploeg alsnog voor een nederlaag.