GKV stunt tegen titelkandidaat Eibernest

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Er stond GKV zaterdag een zware klus te wachten, de nummer 2 van de ranglijst - Eibernest - kwam de punten wel even weghalen uit Gorinchem. Gespannen koppies op het veld en op de tribunes, die weer bomvol oranjezwarte supporters zaten. Na de winst van vorige week zijn de verwachtingen hoog gespannen en dat geeft ook druk. Vandaag zou blijken of het jonge team van GKV met die hoofdklassedruk om kon gaan.

De Haagse gasten waren maar voor één ding in Gorinchem, de punten ophalen. De meegereisde enthousiaste supporters zorgden met flinke toeters voor een hoop kabaal in de Van Rappardhal. Daar was het achttal van trainers Leon Kwakernaat en Jan Ouwerkerk echter niet van onder de indruk. Net als vorige week begon GKV sterk en opende de score via een vrije bal van Gert Jan Meerkerk. De gasten sloten snel aan en kwamen via Bohmers en de Graaf op 1-2. De jarige Tessa Schep wist via een schot van achter de korf de GKV'ers weer op gelijke hoogte te brengen.

Langzaamaan werd er een gat geslagen van telkens zo'n 2 à 3 doelpunten, mede dankzij goed reboundwerk van Arjan de Hoog, een prima spelende Kim van Meeteren en ook Maren den Besten, die nog een doelpuntje mee pikte. Vlak voor rust stond het 10-7, maar toen kregen de gasten wat meer grip op de wedstrijd. Binnen 5 minuten werd de voorsprong omgebogen naar een 10-11-achterstand, maar de Gorcummers bleven rustig. Via een benutte vrije bal van Meerkerk, nog een afstandsschot van De Graaf voor de gasten en een stip van Roest werd het uiteindelijk een 12-12-ruststand.

Ook in de tweede helft stond er een gemotiveerd en zeer gedisciplineerd GKV binnen de lijnen, tegenover een wat ongelukkig ogend Eibernest. Wederom waren er regelmatig misverstanden en slordigheidjes in het spel van de Haagse gasten. Ondanks dat ook GKV daar wel last van had, was er de concentratie en ook niet onbelangrijk, de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek. Met man en macht ging de oranjezwarte supportersschare achter haar team staan. Uit volle borst werd er gezongen en aangemoedigd. Dit sterkte de GKV'ers en gaf een flinke 'energyboost'.

Met Saskia de Waard, die verdedigend een zeer scherpe wedstrijd speelde en Meerkerk, die bijna geen kans onbenut liet, was het GKV dat steeds een stapje voor bleef op de Haagse formatie. Vlak voor het einde kwamen de gasten toch nog op gelijke hoogte, 18-18. Via een afstandsschot van Gert Jan Meerkerk en een stip van Niels Zandee kwam GKV op 20-18, maar de gasten lieten zich niet gek maken en scoorden via De Graaf nog tweemaal. Het was echter Gert Jan Meerkerk die uit een actie ervoor zorgde dat Niels Zandee de 21-20-eindscore op het bord kon zetten.

Een uitzinnig vreugdefeest barstte los, gevolgd door een daverend wederzijds applaus voor zowel spelers als publiek. Een prachtige teamprestatie, in samenwerking met de 9de man op de tribune. En het feest ging nog tot in de late uurtjes door.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van GKV is volgend jaar, op 7 januari om 16.30 tegen hekkensluiter Unitas/Perspectief. Wederom zullen de GKV'ers moeten laten zien mee te willen spelen voor behoud in de hoofdklasse. Ondanks de positie op de ranglijst verloor hekkensluiter Unitas ,,maar'' met 21-24 van koploper Tempo. Dus GKV kan de borst nat maken.

Doelpuntenmakers:

Gert Jan Meerkerk 10 x, Eliza Roest 4 x, Niels Zandee 4 x, Tessa Schep 2 x, Maren den Besten 1 x

advertentie
advertentie